Elke week nemen we jullie mee in een blog, waar we willekeurig een ergonomisch draagsysteem bespreken. Dat kan een doek zijn, draagvlak met gespen, of knoopbanden, voor een pasgeboren baby of een newborn. We vertellen je de pro’s en contra’s en beschrijven gedetailleerd hoe het systeem werkt.

Benieuwd wat we in petto hebben? Je leest het hier!

week 50: Easy feel extend plus

Vandaag een drager van het Indische merk easy feel. India inderdaad. We blijven vaak binnen Europa, maar vandaag trekken we voor deze drager naar Azië. Easy feel is een familiebedrijf waar iedere drager met veel zorg en liefde gemaakt word met de hand. Ze blijven innoveren en willen de beste kwaliteit voor de baby’s en kinderen die gedragen worden in hun dragers.

Lees meer »

week 49: Scootababy

Maandag draagdag, en vandaag gooien we er een 'specialleke' in. De scootababy is een Amerikaanse drager. Je komt hem hier minder tegen, maar dat wil niet zeggen dat wij hem niet interessant vinden. Wat deze drager zo speciaal maakt? Het is een heupdrager. Je draagt ermee op je heup. Links of rechts, dat kies je zelf.

Lees meer »

Week 48: Little Frog Prime

Deze week doen we nog een keer een Little Frogje. We nemen deze keer hun laatste nieuwe drager onder de loep, namelijk de Prime. Met deze nieuwe draagzak brengt het Poolse bedrijf een drager op de markt die voor de kleintjes (56) past en meegroeit tot ongeveer 2 jaar. 

Lees meer »

Week 47: BabyK’tan

Vandaag bekijken we een draagsysteem dat doet denken aan een doek, maar je knoopt het niet. De Babyk'tan vindt zijn origine in Amerika (hoofdzetel in Florida) en werd ontwikkeld door 2 families die elk een zorgbehoevend kindje hadden. 

Lees meer »

Week 46: Little frog carrier toddler

Vandaag staat Little frog in the picture. Dit Poolse merk is vooral bekend van zijn betaalbare gestreepte katoenen draagdoeken. Ondertussen hebben ze niet alleen ook hele leuke printjes in verschillende wevingen en materialen, maar ook verschillende draagzakken en accessoires.

Lees meer »

Week 45: Manduca Twist

Deze maandag is de Manduca Twist aan de beurt. We bespraken het merk manduca al eens, meer bepaald hun original drager. Nu is het kleine zusje de beurt. De Manduca Twist. Manduca wou met deze drager een drager ontwikkelen die zich concentreert op de essentie, zonder compromissen te moeten sluiten. Deze half buckle is licht en betaalbaar. Gemaakt van biologische stof en specifiek bedoeld voor baby’s tussen maatje 50 en 80. Dit komt overeen met een gemiddeld kind tussen geboorte en 1 jaar.

Lees meer »

Week 44: Lennylamb Lennyhybrid preschool

Deze maandag valt onze keuze nog eens op een drager voor het grotere kind. De lennyhybrid preschool is een half buckle van het poolse familiebedrijf Lennylamb. Gestart in 2007 uit noodzaak. Hun zoontje verkondigde de oorlog aan de koets. En om te vermijden dat ze binnen opgesloten zou zitten, maakte mama haar eerste doek. Ondertussen produceert Lennylamb zowel doeken als dragers en wordt hun gamma wereldwijd verkocht. De nieuwste in hun assortiment is de lennyhybrid preschool.

Lees meer »

week 43: Pure Baby Love baby cross & go

Nieuwe maandag, nieuwe drager. We nemen jullie mee naar Pure baby love. Pure baby love is een Nederlands merk, dat vooral bekend van zijn super zachte doeken, zowel geweven als rekbaar. De laatste jaren brachten ze ook dragers op de markt. Hun nieuwste drager is de baby cross & go. Een full buckle waarmee je een newborn op de buik kan dragen.

Lees meer »

Week 42: Wompat medium

De Wompat is een drager van het Finse merk Wearababy. Deze handgemaakte draagzak bestaat in vier verschillende maatvoering in: baby, medium, toddler en preschool. Ze brachten onlangs ook een verstelbare versie uit, later meer daarover. De drager heeft een buitenzijde van draagdoekenstof (standaard is dat Girasol of Vanamo, maar je kan eender welke doek aanbrengen om een wompat van te laten maken)

Lees meer »

Week 41: Izzzi

Een nieuwe maandag, een nieuwe drager. En deze keer een heel erg nieuwe. Recent ontwikkeld in België, de Izzzi. Volgens de ontwerper een simpele en innovatieve draagoplossing voor pasgeboren baby’s en gemaakt om jou te helpen met wat jij het liefst doet, dragen. Deze drager is ontwikkeld voor de moderne stadsmens voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. De Izzzi is een buitenbeentje, ten opzichte van alles dat we hiervoor al gezien hebben (en waarschijnlijk hierna nog zullen bespreken).

Lees meer »

week 40: Mykay/ByKay Newborn

Deze maandag nemen we nog een keer een Bykay drager onder de loep. Deze keer de bykay newborn ofte de mykay. Een meh dai/halfbuckle speciaal ontwikkeld voor zeer jonge baby’tjes. De bykay dragers en doeken worden ontwikkeld door een Nederlandse moeder die als wens heeft dat iedereen kan dragen. Deze drager is dan ook een wat goedkopere drager op de markt.

Lees meer »

Week 39: Beco soleil

Vandaag bekijken we de Beco soleil, een fullbuckle drager van het merk Beco, ontworpen door een Tsjechische mama in Amerika, meer dan 10 jaar geleden.

Lees meer »

Week 38: Isara Quick halfbuckle

Vandaag bespreken we de Isara Quick halfbuckle, een fijne halfbuckle draagzak han het Roemeense merk Isara, waarvan we eerder al de fullbuckle versie 'the one' uitgelicht hebben.

Lees meer »

Week 37: ByKay Mei tai Deluxe

Vandaag bekijken we voor het eerst een ByKay drager. Een oer-Hollands draagdoekenmerk met dragers en doeken in alle soorten, maten en kleuren. Ontwikkeld door Kay, een moeder van 4 die graag een mooie, modieuze ergonomische drager voor iedereen wil. We bekijken vandaag de mei tai deluxe. Een mei tai, of meh dai, dus dat wil zeggen dat je zowel de tailleband als de schouderbanden knoopt.

Lees meer »

Week 36: Artipoppe zeitgeist baby

Voor deze maandag draagdag nemen we jullie mee naar onze noorderburen. Artipoppe is een Nederlands merk dat vooral bekend staat om zijn duurdere en luxueuzere doeken en om een stevig ietwat controversieel reclamebeleid. 

Lees meer »

Week 35: Storchenwiege carrier

Storchenwiege is een familiebedrijf dat opgericht werd door een Zwitserse grootvader die het beste voor zijn eerste kleindochter wou. Ondertussen heeft het bedrijf zijn thuisbasis in Duitsland en volgden zijn dochters in grootvaders voetsporen. Het aanbod aan doeken werd uitgebreid met een drager. En daar gaan we het deze maandag over hebben.

Lees meer »

Week 34: Fidella fusion baby

Deze maandag een merk dat we nog niet besproken hebben. Fidella. Een Duitse producent die zijn doeken en dragers in Turkije laat maken. Alles is ecologisch geproduceerd, ze hechten veel belang aan het zo klein mogelijk houden van hun ecologische voetafdruk. Vandaag bespreken we de Fidella Fusion baby, een van hun fullbuckle dragers gemaakt uit zachte doekenstof.

Lees meer »

Week 33: Ruckeli

Een nieuwe maandag, dus ook een nieuwe drager. Vandaag is de Ruckeli aan de beurt. Een Duitse drager die volledig in Europa wordt geproduceerd. Ontworpen door 2 papa’s voor papa’s. Maar mama’s kunnen er uiteraard ook prima mee dragen. Eerlijkheid, duurzaamheid en ergonomie zijn de belangrijkste peilers waarop deze drager ontworpen is.

Lees meer »

Week 32: Girasol Mysol

Vandaag gaan we met de Girasol Mysol op reis naar Duitsland, maar ook een beetje naar Guatemala. Girasol is een Duits bedrijf dat zijn stoffen laat weven en zijn doeken en dragers laat maken door wevers, ververs en naaisters in Guatemala. Alles word met de hand gemaakt en is volledig fairtrade. Girasol bestaat al bijna 40 jaar en bracht al in 2009 de Mysol op de markt. Het is een meh dai. Dat wil zeggen dat zowel de schouderbanden als de tailleband te knopen zijn. Je kan wel een andere tailleband aankopen met een klikgesp, zodat het een halfbuckle wordt. Verder bracht Girasol een tijdje terug ook de wrapmysol uit. Verschil met de Mysol zit hem in de schouderbanden.

Lees meer »

Week 31: Minimonkey Twin Mesh

Vandaag is de tweelingdrager van Minimonkey aan de beurt. Minimonkey is een Nederlandse producent gevestigd in Amsterdam. De dame achter Minimonkey ontwikkeld kleine, handige en monkey-proof producten die het leven van ouders en kinderen makkelijker maken. De Twin mesh is een full buckle drager om 2 kinderen tot max 12 kg per kind, gezamenlijk te dragen, en volgt de canvas versie van de twin carrier op, die iets ruimer valt.

Lees meer »

Week 30: Ilmaha mei tai

Deze week bespreken we een drager die we de laatste tijd regelmatig zien voorbij komen op de sociale mediakanalen, namelijk de Ilmaha mei tai. Deze draagzak werd ontworpen door een duo moeder en dochter uit Nederland, die terug naar de basis willen met hun producten. Het woord Ilmaha betekent dan ook pasgeborene. 

Lees meer »

Week 29: Didymos DidySnap

Vandaag gaan we nog een keer naar Duitsland en bespreken we de Didysnap. Deze fullbuckle drager is ontworpen door Didymos, een van de oudste draagdoekenmerken in Europa. 

Lees meer »

Week 27: Soul Aseema

Deze week bespreken we de Soul aseema. Het Indiase merk Soul slings maakt niet alleen draagdoeken, maar heeft ook een paar hele fijne dragers ontwikkeld,  waaronder deze aseema.

Lees meer »

Week 26: Emeibaby easy

Een tijdje terug bespraken we al de emeibaby. Vandaag hebben we het over de vernieuwde versie. De 'Easy' is het laatste emeibaby model, enerzijds blijft het een fullbuckle drager, typisch gekenmerkt door het rugpand dat bestaat uit doek die je op spanning en op maat brengt door middel van ringen aan de zijkant, en anderzijds zijn er een aantal verschillen ten opzichten van de klassieke emeibaby.

Lees meer »

Week 25: Lupilu drager (lidl drager)

Soms vind je bij goedkope ketens ook dragers. Zijn die dan wel ergonomisch? Zijn die wel veilig? Is het een verstandige keuze deze te kopen? Vandaag bekijken we de Lupilu ‘marsupi-look-a-like’ van Lidl. Het is een full buckle zonder gespen. Enkel met klittenband.

Lees meer »

Week 24: Babylonia BB Tai

Vandaag halen we nog eens een Belgische drager uit de kast. Tijdens het EK voetbal ineens ook in het gepaste kleurtje. De BB Tai van het Belgische merk Babylonia. Het is een meh dai of Aisian Back Carier (ABC) genoemd. Deze heeft zowel de tailleband als de schouderbanden die je knoopt. De BB Tai is al redelijk lang op de markt

Lees meer »

Week 23: KiBi

Deze week bekijken we de Tsjechische drager Kibi. Sinds het uitkomen van deze meegroeidrager zijn er al een aantal aanpassingen gebeurd, de laatste onder de naam Evo 2. 

Lees meer »

Week 22: Limas Flex

Een nieuwe maandag, een nieuwe drager die we uit onze kast halen. De Limas Flex. Limas is een redelijk nieuw Duits merk. Ze hebben 3 dragers, ring slings en draagjassen en -truien. We bespraken een tijdje geleden de Limas Plus, en vandaag is de fullbuckle uit hun assortiment aan de beurt.

Lees meer »

week 21: Manduca

Manduca is een Duits merk dat al vele jaren op de markt is. Deze drager, zoals hij oorspronkelijk ontworpen werd, is nog steeds op de markt, al kreeg de laatste versie van deze drager de naam Manduca First. Alle versies van deze originele manduca zijn heel gelijkaardig. Het merk breidde de laatste jaren wel flink uit en bracht naast de Manduca duo en de Manduca twist ook de Manduca XT uit, wat eigenlijk de verbeterde versie is van de original.

Lees meer »

Week 20: Ninna Carrier

Vandaag bespreken we iets nieuws en zelfs een beetje mysterieus, namelijk de Ninna carrier. Dit is een compleet nieuw merk, de eerste testtours zijn nog maar net gestart, en wij hadden het geluk om al een van de allereerste te zijn om te mogen testen.

Lees meer »

Week 18: Isara The One

Vandaag hebben we het over Isara. Een Roemeens merk dat al vele jaren dragers en doeken maakt. Enkele jaren geleden brachten ze The One uit. Een drager die past voor ieder kind, en voor iedere drager zoals ze zelf zeggen.

Lees meer »

Week 17: Emeibaby baby

Wereldwijd vind je producenten van dragers en doeken. Maar we blijven graag dicht bij huis en dus zijn veel van de dragers die we bespreken van Europeese afkomst. Zo ook de drager van vandaag. Emeibaby is een Oostenrijks merk.

Lees meer »

Week 16: Ergobaby Omni 360

Nog eentje uit het assortiment van Ergobaby. Deze keer de Omni 360. Deze is niet te verwarren met de Ergobaby 360. Beide dragers kunnen gebruikt worden met het gezichtje van je wegkijkend (face forward). Maar het grote verschil zit in de maat waarvoor hij geschikt is, de Omni is namelijk aanpasbaar in de breedte.

Lees meer »

Week 14: Bondolino

Op deze Paasmaandag bekijken we een van de allereerste Westers dragers. De bondolino is een simpele, halfbuckle drager van het Duitse merk Hoppediz. 

Lees meer »

Week 13: Neko switch toddler

Vandaag komt Neko aan de beurt. Neko is een relatief jong, Turks merk dat snel aan populariteit wint. Hun dragers worden volledig gemaakt uit doekenstof en ze hebben een grote verscheidenheid aan leuke printjes om uit te kiezen.

Lees meer »

Week 12: Ergobaby Embrace

Deze week kiezen we een drager voor de allerkleinste onder ons uit onze bibliotheek. De Ergobaby Embrace. Deze is ontworpen om de zachtheid en het comfort van een rekbare doek te combineren met het gemak van een voorgevormde drager. Door de gebreide stof rekt de drager mee en vormt zich mooi rond baby en ouder.

Lees meer »

Week 11: Connecta toddler

Deze week nog eens een beetje een specialleke. De connecta toddler. En eigenlijk moet ik zeggen integra size 2. Want het merk connecta is vernieuwd en heet ondertussen integra. Integra is een Engels familiebedrijf dat bewust aandacht heeft voor zijn ecologische voetafdruk en gezinsvriendelijke werkomstandigheden nastreeft voor zijn weknemers.

Lees meer »

Week 10: Kokadi Flip baby

Vandaag haal ik weer een drager uit de kast voor de jongsten onder ons. Kokadi is een Duits merk dat mode wil combineren met een milieuvriendelijke levensstijl. Ze hebben een grote variëteit aan draagdoeken en van deze doeken maken ze ook verschillende types dragers. Daar is deze Kokadi Flip er eentje van.

Lees meer »

Week 9: Babylonia Flexia

Vandaag halen we de Babylonia Flexia uit de kast. Babylonia is een Belgisch merk dat al lang op de markt is en vooral bekend is van hun rekbare doek (tricot slen). Maar hun gamma is veel uitgebreider, verschillende soorten rekbare doeken, geweven doeken, ringslings, maar ook voorgevormde draagzakken en daar is deze er eentje van.

Lees meer »

Week 8: minimonky minisling

Deze maandag kiezen we voor een buitenbeentje onder de dragers. De minisling van minimonky. Minimonky is een Nederlands bedrijf dat naast deze drager eerder ook een fullbuckle uitbracht, en ook een vernieuwde versie van hun fijne tweelingdrager op de markt heeft.

Lees meer »

Week 7: Limas Plus

Vandaag nemen we jullie mee in onze bespreking van de Limas Plus. Limas is een relatief nieuw Duits merk. De producent startte met het maken van een drager die voldeed aan hun eisen voor het dragen van hun kindje. En van het een kwam het ander en een nieuw merk was geboren. De Limas plus is de 2de drager die ze op de markt brachten, na de limas baby, hij is dus voor kindjes na het echte babystadium. Het is een halfbuckle, dat wil zeggen dat de tailleband een gesp heeft, maar de schouderbanden geknoopt worden.

Lees meer »

Week 6: Hoppediz HopTye conversion

Een nieuwe maandag, dus er komt een nieuwe drager uit de kast. Vandaag de Hoppediz HopTye Conversion. Een drager van het Duitse merk Hoppediz. Een betaalbaar merk met verschillende type dragers en doeken.

Lees meer »

Week 5: Ergobaby adapt

Vandaag komt de ergobaby adapt uit de kast. Een drager van het merk Ergobaby, geprocuceerd in Polen, bij hetzelfde bedrijf als Tula. Een van de bekendere merken in België, want deze is vaak te vinden in grote babyketens. Makkelijk verkrijgbaar dus.

Lees meer »

Week 4: Be Safe Haven

Het Noorse merk BeSafe is vooral bekend om zijn degelijke autostoelen en accessoires daarvoor. Maar recent ontwikkelden ze de BeSafe Haven, hun ergonomische drager.

Lees meer »

Week 3: Lennylamb pre-school

Vandaag bekijken we de lennylamb preschool.Een van de grootste dragers in de kast. Deze is echt bedoeld voor grotere kinderen. Lennylamb is een Pools merk dat oorspronkelijk geweven doeken maakt. Maar ondertussen hebben ze ook verschillende fijne dragers. Al hun dragers worden gemaakt van de doeken die ze produceren. Ze hebben een grote variëteit aan doeken en dus ook veel keuze in motiefje op de dragers. De nieuwste in hun assortiment is deze (en dus ook een van de nieuwere dragers in mijn kast)

Lees meer »