Week 109: Moby fit hybrid carrier

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 00:53

Deze week een drager die we een hybride noemen. Daarmee bedoelen we dus een drager die een combinatie is van een draagzak en draagdoek. Deze moby fit, ontworpen door het Amerikaanse Moby (MOther & baBY), een bedrijf in Chicago dat al sinds 2003 rekbare draagdoeken produceert en daarnaast ook tal van andere draagsystemen op de markt bracht, is in basis een drager uit twee delen.

Het eerste deel zijn in principe twee lussen van rekbare stof, gemaakt door twee lange doekbanen gekruist door ringen te halen waardoor deze lussen te vergroten of verkleinen zijn. Hier komt je kindje in te zitten. Het tweede deel is eigenlijk een losse doekflap die je rondbindt om alles op z'n plek te houden. Het systeem lijkt verdacht veel op de caboo carrier, al heeft de Moby fit een extra voorgevormd stuk op de rug. 
Het vraagt wel wat inzicht om de banen op de juiste manier en juiste lengte af te stellen door de ringen.

Wat vinden we er zelf van? Net zoals de caboo is de zachte rekbare stof heel aangenaam, en zit het hele systeem gelijkaardig aan de rekbare doek, alleen hoef je hier geen lange doekbanen te knopen. Het extra rugstuk geeft eens goed geplaatst een mooie drukverdeling, alleen heb je door het rugstuk wel minder mogelijkheden om de schouderbanden goed uit de buurt van het gezichtje van je kind te houden. Eens de stof goed op maat en goed geordend zit door de ringen hoef je verder niets meer te veranderen dus eayspeasy.

- iedere drager is anders, en zit bij onze unieke lichaamsbouw bij iedereen verschillend. Ga daarom goed passen voor je koopt. -