Week 104: Hoppediz buckle

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 15:51

Voor dit nieuwe jaar kiezen we een nieuwe drager, vers van de pers, namelijk de nieuwe Hoppediz buckle. De eerste fullbuckle drager van het Duitse draagdoekenmerk.

Deze drager is een eerder simpele versie van een verstelbare drager. De tailleband is medium stevig gevuld en heeft een licht gecurvde vorm. De schouderbanden zijn medium breed en zacht gevuld, niet te dik, niet te dun. Onderaan bevindt zich een klikgesp die je kan bevestigen aan het rugpand of onderaan aan een extra riempje dat mee in de tunnel aan de tailleband loopt. Hierdoor kan je bij kleinere baby’s een mooie bolle houding creëren. De schouderbanden zelf kan je onderaan in beide richtingen aanspannen. Bovenaan zitten er pfa’s, perfect fit adjusters waarmee je de banden kan inkorten. 

Het rugpand is aanpasbaar in de breedte door middel van een tunnel onderaan waar de tailleband doorheen loopt en je kan versmallen met klittenband. Iets daarboven zit ook nog een koordje ingewerkt in de zitting, zodat je voor kleinere kindjes iets korter komt in het rugpand. De tailleband zelf kan volledig verwijderd worden waardoor je van de drager een onbuhimo kan maken. 

Deze drager komt in eenvoudige effen zachte doekenstof. Het rugpand heeft een vast slaapkapje  en legpadding, maar mist de typische mooie coupenaden die we van Hoppediz gewoon zijn, de coupenaden zijn te miniem om een mooie zit te vormen.

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is simpel en eenvoudig te gebruiken. Het ombouwen is een leuke extra al is het extra riempje daarvoor maar in 1 richting aan te spannen en zit het nergens vastgestrikt en kan het dus zo eruit vallen, het risico op kwijtspelen is zeer aanwezig vooral voor de ouder die niet bekend is met dragers.

De drager zelf is heel simpel en is bovenaan te wijd.  Voor kleintjes dus niet geschikt, en de mooie houding die kenmerkend was voor de Hoppediz producten is ook minder.  De gespen op het rugpand zitten wel netjes weggewerkt en de drager zelf is best comfortabel.

 

- Iedere drager is anders en vereist dus een passessie om te kijken of die bij jouw lichaam past. Zo voorkom je een miskoop.-