Week 88: Didymos DidyTai

Gepubliceerd op 12 september 2022 om 20:08

Vandaag hebben we het opnieuw over een meh dai, namelijk de Didymos DidyTai. Didymos is een van de oudste draagmerken in Europa. Al sinds 1972 maakt het Duitse Didymos draagdoeken. Over de jaren heen kwamen er ook ringslings en dragers bij.
Het is een familiebedrijf, dat ook vandaag nog steeds door dezelfde familie gerund wordt, al zijn het ondertussen wel de dochters, die ooit zelf gedragen werden in de eerste doeken die van de weefgetouwen kwamen, die vandaag het bedrijf leiden dat hun moeder ooit oprichtte.

De DidyTai is een drager zonder klikgespen, maar met enkel knoopbanden. Deze past voor kinderen tussen maat 56 en maat 86/92. Dit komt overeen met een gemiddeld kind tussen 1 maand en 18 a 24 maanden. De DidyTai is te gebruiken zowel op de buik, de heup als de rug. Het rugpand wordt onderaan versmald door een koordje dat je op maat aanspant en een knoopje in legt. In de lengte is het rugpand niet verstelbaar, je kan de tailleband eventueel twisten om toch inte korten. Er is een geïntegreerd slaapkapje dat je ook kan gebruiken als nekrolletje mocht dit nodig zijn bij een jonge baby.

Voor ouders is dit een basic drager die toch  mogelijkheden heeft om aangenaam en passend te maken. De volledige drager bestaat uit doekenstof van Didymos zelf. De tailleband is breed en zit comfortabel. De schouderbanden zijn breed en lang en je kan ze uitwaaieren over je schouders als je dat fijn vindt. Door de breedte kan je ze ook inzetten als extra beenondersteuning bij een wat groter/zwaarder kind. De lengte geeft je de mogelijkheid met een specifieke fancy knooptechniek af te knopen. Vooral bij rugdragen kan dit leuk zijn.

Wat vinden we er zelf van? Een meh dai is vaak mooi aanpasbaar voor verschillende personen. De uitwaaierende schouderbanden kunnen fijn zijn omdat het een brede verdeling van het gewicht geeft, maar dit is heel persoonlijk. Het verkleinsysteem onderaan het rugpand zit zeer los aan de buitenste laag doek. Dat zorgt dat je aan de binnenkant de stof kan verdelen hoe jij het het fijnst vindt voor jouw kind. Didymos heeft vaak wat neutralere patronen. Als je minder fan bent van uitgesproken prints, zit je bij hen dus ook goed. Ze hebben ook een ruime keuze aan unisex kleuren. Dus ook je partner vindt er mogelijks wel zijn gading tussen.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -