Week 127: Rose & Rebellion preschool

Gepubliceerd op 19 juni 2023 om 16:16

Deze week bespreken we opnieuw een drager van over het water, de Rose&Rebellion preschool. Deze is de groter versie van de eerder besproken simpele babydragermet de enerzijds lieflijke bloemenprints, anderzijds de rebelse prints die typisch omgeven zijn door zwart canvas.

Deze Engelse preschooldrager is nummer 3 in het rijtje, na de baby  en in beween variant en past ongeveer vanaf maat 98 (ongeveer 3 jaar) tot maat 116 (6 jaar gemiddeld)

De drager heeft een dunnere half-stevige tailleband, typisch in drie secties genaaid, en zacht gevoerde schouderbanden die gekruist kunnen worden. Bij deze preschoolversie zijn de schouderbanden voorzien van 5cm brede webbing en dito klikgespen in tegenstelling tot de smallere webbing en gespen bij de baby versie. 

De drager komt met een afneembaar slaapkapje en is verder niet aanpasbaar, dus hoogte en breedte zijn niet verstelbaar, en ook voor de draagouder is er niets aan te passen. De schouderbanden zijn relatief kort, dun en zacht gevoerd en hebben een wat typische curve.

Rose&Rebellion was een van de eerste Europese draagmerken die met een drager op de markt kwam die geschikt was voor na de kleutertijd, en is vooral daarom bekend.

Wat vinden wij er zelf van? Het is een hele simpele drager,  eerder enge coupenaden waardoor ook een ouder kindje er mooi in positioneren wel wat ervaring vraagt. De schouderbanden hechten tamelijk hoog aan op het rugpand onder de armen en dat zit niet voor iedereen even fijn. Verder heeft deze wel een hoger rugpand dan gelijkaardige kleuterdragers die niet verstelbaar zijn, wat vooral voor kinderen die liever met armen binnenboord gedragen zitten fijn is.

 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm, en iedere mens heeft een ander model. Daarom is het belangrijk om een drager eerst uit te proberen om te kijken of het wel een match is. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.