Week 124: Lennylamb onbuhimo standaard

Gepubliceerd op 29 mei 2023 om 15:29

Bij onze draagwandeling maandag, maar ook bij consulten, kwam af en toe de vraag naar boven hoe je kan dragen tijdens de zwangerschap. En daarvoor is de onbuhimo vaak een uitkomst.

Deze week kozen we voor het standaard exemplaar van Lennylamb. Dit Poolse merk heeft een heel groot assortiment aan mooie zachte draagdoekenstof dragers, waarbij de onbuhimo standaard de kleinste variant op dit type drager is.

Een onbuhimo is oorspronkelijk afkomstig uit Japan en is daar vooral bedoelt als rugdrager, heel typisch een drager zonder tailleband.

Je draagt dus enkel door middel van schouderbanden je kindje op je rug. De manier van naar de rug brengen, en de drager zelf, geven zodanig druk op de rug van het kindje en vereisen een hoge mate van stabiliteit en ontwikkeling waardoor een onbuhimo eigenlijk pas aangeraden wordt vanaf je kindje zelf kan stappen.

Deze van Lennylamb is verstelbaar in breedte, door touwtjes in het rugpand versmal je de zitting. Hierdoor is de standaard maat passend te maken voor een kindje met ongeveer maat 68-92.

De schouderbanden zijn breed en dik maar zacht gevuld. Bovenop zitten pfa's, dit zijn gespen die je kan gebruiken om het gewatteerde deel van de schouderbanden ik te korten. De drager spant aan naar voren.

Wat vinden we er zelf van? Deze Lennylamb heeft uiteraard de mooie printjes en zachte draagdoekenstof als meerwaarde. Ook het aanpasbare deel is fijn, alleen is de hoogte niet mee aan te passen. De schouderbanden zijn comfortabel maar lang, voor smallere kleinere ouders zelfs te lang. Hierdoor is mooi hoog dragen in veel gevallen moeilijk realiseerbaar.

 

-Iedere drager heeft een ander model, en elke mens is anders. Of deze voor jou fijn zit, weet je pas na uitgebreid passen. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.