Week 115: bearded man

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 08:07

Deze week kozen we voor een speciaal soort draagsysteem. De bearded man sling. Deze drager werd in 2018 ontwikkeld in het hart van de Franse Alpen door het Colimaçon et cie team onder leiding van Anthony, een bebaarde papa die zocht naar een eenvoudige maar veelzijdige en comfortabele manier van dragen.

De basis leunt op de originele ringsling waar extra lengte aan toegevoegd werd (ongeveer 4 meter in totaal nu) en een paar extra ringen. Hierdoor zijn verschillende knopen en draagwijzen mogelijk, en verdeel je het gewicht over een veel groter deel van je lichaam.

Wat vinden we er zelf van? Door het langere stuk doek en de extra ringen is het een fijne verlenging van de ringsling. Deze is initieel beter geschikt voor kortere draagmomenten en door de extra stof wikkel je nu meer rond je lijf waardoor je geen asymmetrische belasting meer hebt en waardoor je een grotere baby beter kan ondersteunen. De extra ringen bieden een veiligheid zodat je per wikkelfase je kindje goed op spanning kan dragen zonder dat je de vorige zelf op spanning moet houden. Gemaakt van fijne draagdoekenstof, dus fijne drukverdeling en zacht op de huid. De vier ringen zijn wel best bulky, zeker als daar ook twee keer de stof vastgezet wordt, maar de draagvarianten zijn bijna eindeloos. En je hoeft op zich niet specifiek een bepaald stappenplan af te werken, zolang je maar de basisregels aandacht geeft.

-Iedere drager is anders, zit anders, voelt anders. Of deze specifieke drager voor jullie fijn is, weet je  pas na uitgebreid passen.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.