Week 110: Boba 4g

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 10:51

Deze week kiezen we bewust voor een wat oudere drager althans ouder in draagland. De Boba 4G is een drager uit Amerika. Naast de 4G maken ze ook nog de bliss, de eerder besproken air en X en rekbare doeken en draagvesten.

Deze fullbuckle drager is voorzien van een verouderd systeem om de drager aan te passen voor de kleintjes, namelijk een insert. Dit kussentje zorgt ervoor dat kindjes wat hoger zitten zodat de drager lager uitkomt en de baby niet verdrinkt. Voor grotere kindjes zijn er nog voetsteuntjes voorzien zodat ook nadat de breedte van het rugpand ontoereikend wordt, de M-houding wel nog langere tijd kan gegarandeerd worden. Zo kan je de drager gebruiken van ongeveer maat 56 tot 98
De tailleband is semi hard gevuld en volgt een lichte curve en is in beide richtingen aan te spannen. De schouderbanden zijn licht gevoerd en volgen een stevige curve. Het borstbandje en de voetsteuntjes schuiven op een rail. De schouderbanden hechten aan op het rugpand en zijn aan te spannen in twee richtingen. Onderaan bevindt zich een klikgesp wat maakt dat je theoretisch gezien de schouderbanden ook kan kruisen, maar door de curve wordt dat vaak wat moeilijker.

Wat vinden we er zelf van?  Zoals reeds gezegd is het verkleinsysteem met een insert eerder achterhaald. Het is namelijk heel moeilijk om een kindje hier mooi in te plaatsen en de drager is vaak nog te wijd bovenaan. Bovendien zien we vaak dat de voetjes van de kleine baby ergens verzeild raken in het rugpand of zelfs onder de tailleband schuiven. Dit geeft dan weer druk op die voetjes met een afzet reflex tot gevolg.
De drager past zonder maatregelen( het kussentje en de voetsteuntjes) vanaf een heel ruime 68 tot ongeveer maat 86. Het rugpand is namelijk ook niet heel erg hoog, wat fijn is voor kindjes die graag met een arme eruit zitten. Wil je hem toch nog langer gebruiken dan is een goede plaatsing wel heel belangrijk en kan je gebruik maken van de voet steuntjes om de beentjes langer te ondersteunen in een ergonomische M-houding.

- Iedere drager heeft een andere snit, elke mens een ander lichaam. Of beide een match vormen weet je pas als je uitgebreid gaat testen. -