Week 123: Tula lite

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 21:12

De zomer komt er aan en dat voelen we aan de temperaturen van het afgelopen weekend. Daarom kozen we voor deze week nog een keertje voor een hele luchtige drager: de Tula lite.

De naam zegt het zelf al, lite, als in een lichtgewicht versie van de gekende Tula. Speciaal ontworpen als drager ‘on the go’.

Net zoals de standaard modellen van Tula is ook deze te verkrijgen in leuke printjes. 

De schouderbanden zijn niet gevoerd en gemaakt van een luchtdoorlatende mesh stof. Je kan ze enkel recht dragen. Het rugpand is een hele luchtige parachute-achtige stof. 

De drager is net als zijn grote broer niet verstelbaar, maar door de snit en dunne stof past deze wel al eerder dan de standaard, zo ongeveer vanaf een mooie maat 62. Het rugpand zelf is ook niet heel hoog, typisch voor Tula.

Het geheel kan je als een soort regenjasje wegsteken in de tailleband, die ook nog eens voorzien is van een tamelijk ruime extra zak met rits. De tailleband zelf is half stevig, ook voorzien van mesh stof. 

Wat vinden we er zelf van? Het zakjesconcept en de extra ruimte maken het een fijne drager voor onderweg, de luchtige stof en meshvoering zijn dan weer ideaal bij warmere temperaturen, al is niet iedereen fan van de ietwat groffer aanvoelende mesh op blote huid. De drager is simpel om te doen, de gespen span je net als bij alle Tula modellen slechts in 1 richting aan, naar beneden.  Door de dunnere stof is dit niet meteen een draagzak die lang comfortabel zal zijn met grotere gewichten of lange wandelingen.

 

- Iedere drager is anders, ieder mens is anders. Vermijd een miskoop en ga uitgebreid passen alvorens je koopt. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.