Week 122: Hana baby carrier

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 20:45

Deze week staat de Hana baby carrier op het programma. Deze draagzak komt uit het Verenigd koninkrijk en werd ontworpen met oog op duurzaamheid en veilige gezonde stoffen.

Dit bedrijf maakt naast dragers ook hele fijne elastische draagdoeken.

De drager is een verstelbare soft structured carrier. Aanpasbaar in de breedte en de nieuwere versie ook in hoogte waardoor hij passend te maken is voor kindjes tussen ongeveer maat 56/62 en 86. De breedte kan je aanpassen door drukknopen op de tailleband op de juiste stand te plaatsen. Bij de nieuwere modellen kan je de hoogte aanpassen met een laddergesp verwerkt aan de zijkant van het rugpand.

De drager zelf is eenvoudig van snit en gemaakt uit eenkleurig canvas, waarbij de schouderbanden in de nieuwe versie dun gevoerd zijn. Je kan ze zowel recht als gekruist dragen, waarbij de gespen aanhechten op het rugpand en enkel in 1 richting aan te spannen zijn.

De tailleband is smal en halfzacht gevoerd met een duidelijk kromming. Het slaapkapje is eveneens met drukknoopjes bevestigd en op het rugpand is nog een klein opbergzakje, afsluitbaar met een rits. 

Wat vinden we er zelf van? De drager is eenvoudig van snit. De tailleband is aangenaam van vulling, niet te hard en niet te zacht, en zeker niet te breed. De curve is persoonlijk of die past op jouw lichaam. De verstelbaarheid door middel van de drukknopen is simpel, maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig om ze goed dicht te klikken. Het rugpand bij de oudere modellen is niet aanpasbaar in hoogte en is dus al snel te laag. Het zakje op de rug is een fijne extra, maar niet meteen geschikt voor harde voorwerpen, omwille van de plaats. Bij het oude model zijn de schouderbanden smal maar eerder dik gevoerd, tikkeltje bulky.

 

- Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en elke draagzak een andere snit. Of een bepaald model boor jou fijn zit weet je pas als je hem uitgebreid probeert.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.