Week 97: Didyklick baby

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 01:53

Deze week kijken we naar een van de oudste Europese draagdoekmerken, namelijk het Duitse Didymos.

De naam is het Grieks voor 'tweeling', en werd door de oprichtster, Erika Hoffmann, bedacht na de geboorte van haar tweeling, en is tot de dag van vandaag nog steeds een familiebedrijf.

De drager die we vandaag voor jullie uitpluizen is een halfbuckle en bestaat in twee variaties. De nieuwe variant heeft een aantal aanpassingen die we ook zullen bespreken.

Halfbuckle, dus dat betekent dat je met een gesp de tailleband sluit en dat je de lange schouderbanden gebruikt om de drager rond je te knopen. In de nieuwere versie (4U) heeft die tailleband een aangepaste vorm gekregen, een meer gecurvde vorm (vandaar de naam U-shape) waar deze bij de originele versie volledig recht is. De padding is vergelijkbaar, stevig maar niet hard, en aan de dunnere kant. De drager is verstelbaar in de breedte door middel van klittenband aan de binnenzijde van de tunnel waar de tailleband doorheenloopt.

De schouderbanden zijn voldoende lang en niet gevuld. Ze staan breed en schuin ingepland en alternatieve knoopwijzen zijn mogelijk. Het rugpand is bij de nieuwere versie een tikkeltje hoger dan bij de oude versie, waardoor de drager langer kan gedragen worden, zodat grotere kindjes ook hogere ondersteuning hebben. Nadeel is wel dat hij nu pas mooi past van een flinke maat 56-62. Gemiddeld genomen tot ongeveer maat 92 wat overeenkomt met een kindje tussen anderhalf en 2 jaar. De hoogte van het rugpand is niet aanpasbaar. 

Wat vinden we er zelf van? De vernieuwingen zijn zeker voor de grotere kindjes een plus, en ook de tailleband is een mooie verbetering voor veel ouders, al blijft dat natuurlijk een heel persoonlijk iets. De schuin ingeplante maken het bij gewoon dragen (dus zonder out of the box manieren) tamelijk wijd bovenaan. Mede hierdoor is de drager niet newbornproof, de extra hoogte van de nieuwe versie is ook al een weggever in die categorie. De soepele stof en de padding zitten wel comfortabel.

- Ga passen voor je koopt, want elke drager heeft een ander model en iedereen heeft een ander lichaam. -