Week 100: Oscha bairn carrier

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 11:46

Deze week steken we nog een keer het kanaal over om uit te komen in Schotland. Het prachtige doekenmerk Oscha heeft ook nog een eenvoudige verstelbare drager, namelijk de Bairn carrier. Volledig gemaakt uit de zachte doekenstof en typisch vervaardigd met bijpassende webbing en buckles is deze drager een streling voor het oog. 
Het is een fullbuckle draagzak, dus volledig aan te spannen met gespen. Simpel verstelbaar, door middel van klittenband ter hoogte van de tailleband kan je de zitting versmallen, zodat hij vlot past vanaf maat 56, tot ongeveer maat 86.

De hoogte is niet aanpasbaar, maar Oscha maakt zijn dragers zodanig dat ze zowel als schortmodel als standaard drager kunnen omgedaan worden. Hierdoor kan je dus de tailleband een twist geven om het rugpand in te korten. 
De tailleband zelf is zacht gevoerd, net als de schouderbanden. De schouderbanden kan je kruislings dragen of recht, maar zijn slechts in 1 richting aan te spannen door de gesp die aanhecht op het rugpand.

Wat vinden we er zelf van? Het is een fijne zachte drager waarbij de tailleband mooi de lichaamsbouw volgt, de schouderbanden hebben ook geen curve, maar hier sluiten ze minder mooi aan op het lichaam. Ook het aanspannen naar achteren is niet voor iedereen aangenaam. En door te twisten verkort je wel het rugpand, maar blijft de breedte bovenaan onveranderd, waardoor jonge kinderen te weinig steun hebben. Verder is hij ook niet gemakkelijk te krijgen, Oscha maakt tegenwoordig enkel nog dragers op aanvraag. 

- Iedereen is anders gebouwd, elke drager is anders gemaakt. Of deze drager bij jouw lichaam past, weet je pas als je goed gaat testen.-