Week 116: wrapmysol

Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 10:31

Deze week blijven we in Europa, met als draagbakermat Duitsland. De wrapmysol van Girasol is het zusje van de reeds eerder besproken mysol. 
Het is dan ook een heel vergelijkbare drager, enkel de schouderbanden zijn anders. Deze zijn namelijk niet gewatteerd en meteen uitspreidbaar. Ze staan ook net iets schuiner ingepland. Het is in wezen dezelfde meh dai of halfbuckle, al naar gelang de keuze van de tailleband (niet standaard erbij geleverd, maar je kan die laatste apart aankopen).

De wrapmysol is geschikt voor kinderen tussen een grote maat 50 tot en met 92. Dat komt overeen met een gemiddeld kindje tussen 1 maand en 2 jaar. Hij is omwille van de mogelijkheid om de schouderbanden anders te dragen net een tikkeltje mooier passend te maken voor een kleine baby. De breedte van de drager pas je aan door de stof met klittenband smaller te bevestigen op de tailleband. De hoogte kan je aanpassen door te wisselen tussen de 2 tunnels in het rugpand. Afhankelijk van de grootte van je kind steek je de tailleband in de bovenste (kleinste) tunnel, ofwel in de onderste, grootste, tunnel. Zo verkort of verlang je het rugpand in 1 beweging. Ter hoogte van de hals van je kindje is een trekkoordje waarmee je de bovenkant van het rugpand passend kan maken voor je kindje. Verder is er ook nog een vast slaapkapje.

Als ouder heb je niet veel mogelijkheden om de drager aan te passen. Maar je kan de schouderbanden flippen, hierdoor creëer je een andere spanning.De meeste wrapmysols hebben twee verschillende kleuren en kan je ook aan beide kanten dragen, zowel in meh dai versie als in halfbuckle versie. Zo kan je de drager aanpassen aan je kleding, of je goesting van de dag. De schouderbanden zijn zacht gevuld en kunnen niet uitgespreid worden. Ook de tailleband is zacht gevuld. De wrapmysol wordt geleverd in een bijpassend tasje zodat hij niet vuil wordt als je hem niet gebruikt.

Wat vinden we er zelf van: De wrapmysol is een eenvoudige drager die toch mooi aansluit bij veel ouders. Het is een heel eenvoudig systeem waardoor hij simpel in gebruik is. Het gebruiken van tunnels om het rugpand te vergroten of verkleinen is simpel maar doeltreffend en maakt dat de drager toch redelijk lang meegaat zonder dat je met veel samengepakte stof zit bij een zeer jonge baby. De tailleband is eerder smal en recht, maar wordt toch al aangenaam ervaren door de meeste ouders.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.