Week 117: Buzzitai

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 21:57

Voor deze Buzzitai trekken we opnieuw naar Oostenrijk. Eerder zagen we al dat ze hier bijzonder goed nadenken over hun dragers, want zowel de Buzzidil baby als de Buzzibu zijn multi inzetbaar voor de draagouder. 

En deze Buzzitai is niet anders, hij is namelijk niet zomaar een halfbuckle, maar het is een 2 in 1 drager. Je kan de halfbuckle versie namelijk ombouwen tot een fullbuckle versie. Zo heb je twee verschillende draagwijzen in 1 draagsysteem. Handig voor ouders die graag onderling wisselen en een andere voorkeur hebben.

Als eerste kijken we naar de gemeenschappelijk delen: de tailleband is halfzacht en dun gevoerd en heeft een lichte curve. De klikgesp is in beide richtingen aan te spannen, maar de webbing op zich is niet heel erg lang. Het rugpand is verstelbaar in hoogte en breedte doormiddel van trekkoordjes met koordstoppers. Ook de bovenkant kan wat strakker gezet worden met een touwtje, zodat het voor een kleine baby minder wijd wordt. Deze drager past ongeveer van een flinke maat 56 tot ongeveer maat 92. Het verstelbare slaapkapje heeft de typische Buzzidil vorm, en loopt naar onderen breder uit. 

Kijken we naar de schouderbanden dan hebben we bij de HB-versie lange knoopbanden die smal genaaid zijn en niet uitspreidbaar. Ze hebben een dunne padding op de schouder en bovenaan de aanhechting met het rugpand zitten PFA's, zodat er in lengte kan gespeeld worden. Wil je deze drager ombouwen tot FB-versie dan kan je de lange knoopbanden netjes opplooien en vastzetten met flapjes voorzien van klittenband. De webbing en klikgesp zitten verstopt onder die flapjes en bij deze FB-versie kan je ze vastklinken aan de gespen halverwege het rugpand. Je kan ervoor kiezen om met de FB banden zowel gekruist als recht te dragen. Door de banden op deze manier weg te steken creëer je een extra laag padding waardoor de banden wat dikker worden.

Wat vinden we er zelf van? Het systeem waarbij je 2 in 1 dragers hebt, is slim gezien en werkt simpel en snel, het is dus een grote troef van deze drager. Het verstelsysteem met touwtjes onderaan maakt dat je goed moet positioneren of je kindje zit niet juist en dan is een mooie M-houding moeilijker te bereiken, maar net door het traploos aanpassen kan je fijn afstellen voor je kindje.

 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm, en elk lichaam heeft een ander model. Behoed je voor een miskoop en ga eerst goed passen.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.