Week 132: Babymoon carrier

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 11:07

Deze week duiken we in de van origine Nederlandse drager, die naar eigen zeggen ernaar streven om de beste oplossingen voor het dragen van baby's als een basis te beschouwen, waarbij ze op een holistische manier het traditioneel babydragen mogelijk te maken, aangepast voor onze moderne generatie.

Vanuit deze gedachtengang ontstond dan ook de babymoon carrier, een Aziatisch geïnspireerde lichte drager, simpel in zijn eenvoud, die je het gevoel laat herbeleven van net na degeboorte van je baby, wat ze het honeymooneffect noemen.

De drager zelf is in wezen een vierkante lap stof, voorzien van webbing met gesp voor de taille, het is dus een schortmodel drager die geen gevoerde tailleband heeft, en stoffen banen die ook uitmonden in webbing met een gesp welke vastklikken op gespen die halverwege het rugpand bevestigd zitten. De gespen zitten niet aan beide kanten hetzelfde, waardoor je ook onder de billen van je kindje kan klikken.

De stof van de schouderbanden is in tegenstelling tot halfbuckle dragers van de zelfde dikte als het rugpand, dus stevige dubbele laag. De vorm is zo ontworpen dat je een breder stuk hebt ter hoogte van je eigen schouder zodat het wat uitspreidbaar is, of breder kan liggen en dus de druk beter verdeelt. 

De drager heeft geen coupenaden, geen slaapkapje en geen legpadding. 

 

Wat vinden we er zelf van? Er staat op de drager ‘one size fits all’ en daar wringt al direct het schoentje. Deze schortdrager is veel te breed en hoog en past pas goed bij maat 74 ongeveer. Technisch gezien kan je door de tailleband te twisten de drager wel inkorten, maar er ontbreekt dan een verkleinbandje om de drager te versmallen. De drager zit op zich comfortabel maar de schouderbanden staan open (logisch want je kan de banen niet apart aantrekken zoals je bij een halfbuckle/wraptai wel kan doen omdat hier nog een gesp aanzit, het brede draagvlak heeft dus niet direct meerwaarde). De dual adjustable gespen die je in beide richtingen kan aanspannen zijn handig zodat je niet tegenstroom moet spannen, maar de mooie fancy gespen kan je helaas niet met 1 hand in elkaar klikken. De tailleband meet maar 3.5cm in breedte, hierdoor snijdt hij wel wat. De drager zelf is simpel, de prijs is dat niet. 

 

- Iedere drager heeft een ander model, elke persoon heeft een ander model. Wil je een miskoop vermijden, ga da uitgebreid passen zodat je zeker bent dat dit model met jouw model matcht.-

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.