Week 112: Artipoppe toddler

Gepubliceerd op 27 februari 2023 om 12:08

Op deze zonnige maar koude maandag in februari nemen we jullie mee naar onze noorderburen voor een recensie van de Artipoppe toddler. 
Deze fullbuckle drager is de opvolger van de babyversie en past ongeveer van maat 86 tot 104. Anders dan zijn kleine broertje is deze toddlerversie niet verstelbaar in hoogte of breedte.

De gebruikte stof is meestal draagdoekenstof en voorzien van gouden knoopjes en smalle elastiek, wat de drager een luxe uitstraling geeft. Meestal, maar sinds het Nederlandse Artipoppe zich vooral toelegt op dragers, zien we ook vaker stoffen zoals velvet velours en dergelijke. Uit ervaring weten we hier bij de draag-o-theek dat die stof vaak sneller slijtage vertoont en minder geschikt is voor een draagzak. 

De schouderbanden zijn gelijk aan die van het babymodel, smalle dun gewatteerde banden die je kruislings op je rug draagt, voorzien van een extra stukje onderaan zodat ze de webbing lang genoeg ondersteunen. Helemaal onderaan zit dan de klikgesp. De schouderbanden zijn slechts in 1 richting aan te spannen, weg van het rugpand, dus bij buiksdragen naar achteren.

De tailleband is dun en breed en heel stevig en hard gevuld. De gesp zit niet op de tailleband zelf, dus heeft geen wattering eronder en is ook maar in 1 richting aan te spannen. De volledige drager is voorzien van veiligheidselastiekjes bij alle klikgespen. De drager komt zonder slaapkapje en zonder borstriempje.

Wat vinden wij er zelf van? Door de hardere tailleband is het cruciaal dat deze mooi past bij je figuur, anders voel je hem plooien/veroorzaakt hij drukpunten. De coupenaden van Artipoppe zijn eng, wat een mooie diepe zit wat bemoeilijkt. De smalle schouderbanden zijn elegant en ideaal voor smallere draagouders. En net zoals de reclame al doet vermoeden is deze ook niet heel geschikt voor de plussize mama of papa want de webbing is tamelijk kort. Het gekruist dragen met een peuter/kleuter vraagt ook best wat lenigheid om over je kindje dicht te klikken. Het borstbandje is vanuit veiligheidsstandpunt een gemis. Snel wisselen tussen buik- en rugdragen zonder je kindje uit de zak te halen is bijna onmogelijk en het rugpand is aan de korte kant, wat een kind dat graag met de armen uit de drager zit wel fijn vindt.

 

-Iedere draagzak heeft een andere vorm, elk merk en elk model is anders. Ga dus eerst uitgebreid passen zodat je weet wat fijn en comfortabel zit en bij jullie beide past. -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.