Week 99: Tula toddler

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 18:29

Deze week kiezen we voor een fullbuckle drager die iedereen wel kent, de tula toddler.

Deze commerciële drager komt in allerlei printjes en dus is er vast voor elks wat wils.

De naam verklapt het al, dit keer hebben we de toddler (of peuter/kleuter) variant uitgekozen. Dat betekent dat deze dus niet voor een kleine baby past maar wel voor een kindje tussen broekmaat 92 en broekmaat 110 ongeveer. 
De drager zelf is niet verstelbaar, het vaste rupand is dus niet in hoogte of breedte aan te passen. Dat betekent dat aan kindje met kortere beentjes er nog niet goed zal in passen en dat een kindje met een lang lijfje in maat 110 op het randje te weinig ondersteuning krijgt van het rugpand. Tula staat er namelijk om gekend een tamelijk kort rugpand te hebben.

De tailleband is stevig maar comfortabel gevuld, de schouderbanden hebben ook een goed dikke schuimvulling. De banden zijn tamelijk lang, kunnen slechts minimaal ingekort worden door de pfa's (perfect fit adjusters), gespen bovenaan de schouderbanden, net boven het rugpand. Deze banden zelf kan je maar in 1 richting aanspannen.

 

Wat vinden we er zelf van? Hoewel de drager best heel simpel is, en dus vooral voor mensen zonder ervaring vaak gevraagd wordt in de verhuur, blijft het een van de loggere dragers. De stof is in de meeste gevallen dikker canvas en de vulling is duidelijk aanwezig. De schouderbanden zijn voor veel mensen te lang bij rugdragen en het korte rugpand vinden sommige kinderen ook niet fijn. Hij is dan wel ideaal voor de 'ik wil mijn armen altijd uit de drager' types. Jammer ook dat de banden niet gekruist gedragen kunnen worden. 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm, en elk mens is anders gebouwd. Of deze drager bij jou (jullie) past weet je pas als je heb grondig uitgeprobeerd hebt. -