Week 98: Fidella flytai toddler

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 01:46

De Fidella flytai toddler. Deze fijne meh dai drager verdient het om deze week een keertje in de spotlight te staan.

Het draagdoekenmerk Fidella kwam eerder al een keertje aan bod. Dit Duitse merk heeft mooie zachte stoffen en een aantal verschillende types draagzakken.

De flytai is hun versie van een meh dai. Dat betekent dat je de tailleband en de schouderbanden moet knopen.

De tailleband is zeer zacht en soepel gevoerd, typisch voor Fidella. De band zelf is recht. Het verkleinsysteem werkt met koordjes, dus van de zitting kan je het rugpand iets versmallen.

De schouderbanden zijn eveneens zacht gevoerd op de schouders, maar hebben ook de mogelijkheid om uit te spreiden. Ze zijn ruim lang en breed, waardoor je ook een groter kind voldoende knie tot knie ondersteuning kan geven.

De hoogte van het rugpand is met koordjes te verstellen, verwerkt in de zijkant van het rugdeel. Hierdoor kan de drager gebruikt worden vanaf ongeveer maat 74 tot een ruime maat 104. De flytai heeft ook een vast slaapkapje.

 

Wat vinden we er zelf van? Het is een fijne zachte drager die zich mooi vormt naar het lichaam van de draagouder en het kindje, ondanks de beperkte aanpasmogelijkheden voor diegene die draagt. Het versmalkoordje onderaan is wel voelbaar aanwezig op de kleinste stand.  De padding op de schouderbanden is net breed genoeg om de druk goed te verdelen zonder duidelijk aanwezig te zijn.

 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm en elk persoon is anders gebouwd. Ga dus steeds uitgebreid passen voor je koopt. -