Week 108: Minimonkey baby carrier

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 22:50

Het Nederlandse Minimonkey is deze week aan de beurt met hun nieuwste draagzak, de baby carrier.

Een fullbuckle drager ontwikkeld uit dezelfde mesh stof als hun successdrager: de minisling. 
Deze draagzak is heerlijk luchtig in de zomer en kan door de stof ook gebruikt worden onder de douche of bij andere water geassocieerde situaties. De stof is ultralicht en droogt snel. De drager is ook nog eens lekker compact dus ideaal voor op vakantie.

De baby carrier is verstelbaar in hoogte en in breedte, het rugpand verleng je door de klittenband bovenaan langer in te stellen en de breedte is aan te passen doordat het rugpand niet vast zit op de tailleband en dus samendrukbaar. De drager past hierdoor al met een maatje 50 tot en met ongeveer maat 80.

De tailleband is heel zacht gevoerd en de gesp zit meteen op de zachte mesh stof dus geen scherpe webbing die je buikje insnoert. De schouderbanden zijn niet echt gevoerd maar hebben een hele lichte polstering. De banden kan je vastklikken aan het rugpand voor de grotere kindjes en op de tailleband voor de kleine baby's. De banden zijn enkel in 1 richting aan te spannen, namelijk naar beneden. Ze zijn bedoeld om gekruist te dragen, maar kunnen desgewenst ook recht met het bijgeleverde borstriempje.
De drager komt in een klein opbergtasje, waarbij het handvat meteen afneembaar is en dienst doet als borstriempje voor rugdragen. 
En als klap op de vuurpijl kan je ook de extra dubbeldraagschouderbanden kopen zodat je een tweelingdraagzak kan maken met twee exemplaren.

 

Wat vinden we er zelf van? Door de mesh stof is een hele mooie houding met diepe zit al mogelijk bij kleine kindjes. De stof voelt aangenaam op de blote huid. De optie vastklikken op de tailleband is een fijne plus. Het aanpassen van de tailleband heeft geen mogelijkheid tot vastzetten en moet je dus even goed positioneren en in de gaten houden dat je kleintje niet overspreid komt te zitten of je grote heer/dame mooi ik diepe zit met knie tot knie ondersteuning blijft. Ook als tweelingdrager is het een fijne optie voor mensen die twee kindjes tegelijk willen dragen, ook met kleintjes die nog niet zelfstandig van lig tot zit kunnen komen is dit mogelijk, contacteer hiervoor wel even je draagconsulent.

- Iedere draagzak is anders van vorm, en elke mens heeft een ander model. Ga dus eerst goed passen voor je koopt, zo vermijd je dat iets toch niet goed zit. -