Week 92: Amazonas smart carrier

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 11:36

Deze week zoeken we het opnieuw bij onze buren in het oosten. Deze fullbuckle drager van het Duitse merk Amazonas is namelijk de volgende in de rij.

De Smart carrier van Amazonas is geen nieuwe drager, al verschillende jaren is deze te koop via heel wat webshops en dus ook volop tweedehands te vinden.

Het is een drager met slechts 4 klikgespen, op de tailleband, de schouderbanden en het borstriempje. Dus heel erg simpel in gebruik. Simpel en snel, dat is ook precies het motto van Amazonas en met deze draagzak is dat wel mogelijk, doordat er namelijk geen aanpassingen mogelijk zijn aan de drager zelf, dus niet verstelbaar in breedte of hoogte, en er ook voor de draagouder weinig af te stellen valt. De hoogte en breedte van het rugpand wordt een tikkeltje gecontroleerd door ingebouwde elastieken op de zijkant en onderkant. Mede hierdoor sluit de drager mooi om het kleine babylijfje.

Deze drager past ongeveer vanaf een finke maat 56 tot ongeveer maat 80/86, dus een drager voor het eerste jaar van een baby.

De tailleband en schouderbanden zijn zacht en soepel gevoerd en kunnen zowel recht als gekruist gedragen worden, alhoewel dat laatste door de sterke kromming onderaan niet heel comfortabel zit. De klikgespen maken dat deze drager geschikt is voor zowel buik, heup als rugdragen. Ze zijn bijna overal in twee richtingen aan te spannen. Bij gekruist dragen kan je de losse stukjes van het borstriempje netjes wegsteken. 

De hele drager is gemaakt van ademend zacht katoen. Naast deze klassieke smart carrier is er ook een lichtgewichtversie, ideaal voor de zomer.

 

Wat vinden we er zelf van?  Het borstriempje vast en losmaken is even wennen omdat het vrouwelijke deel van de gesp geen speling heeft, maar volledig vast zit op de schouderband, aan de linkerkant. De gespen van tailleband en schouderbanden hebben een extra beveiliging/slotje tegen per ongeluk losklikken. De elastieken bezorgen deze drager een mooie pasvorm bij jonge baby's. Ook het ingebouwd systeem met drukknopen om de drager mooi op te bergen in het meegeleverde tasje is een plus.

 

- Iedere drager is anders, elke persoon heeft een ander lichaam. Pas voor je koopt! -