Week 86: Hoppediz Primeo

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 om 10:36

Deze week kozen we voor de Hoppediz Primeo. Een drager van het Duitse merk Hoppediz die uitermate geschikt is voor de hele kleintjes.

Sinds een paar jaar zijn er een aantal dragers bijgekomen die heel specifiek al ingezet kunnen worden bij kleine newborns. De Primeo is daar een mooi voorbeeld van.

Het is een fullbuckle drager die je met gekruiste banden draagt (recht is een optie, maar draagt een stuk minder comfortabel) en die mooi past vanaf maatje 44 ongeveer tot maat 80. De tailleband is stevig gevoerd en eerder smal.

De schouderbanden zijn uitspreidbare stukken dunne luchtige draagdoekenstof, die overgaan in zwarte webbing en aanhechten op de tailleband.

Je kan de drager met touwtjes verwerkt in het rugpand ter hoogte van de zitting versmallen, en door bij deze twee het bovenste touwtje te gebruiken verkort je door de juiste plaatsing van je baby ook meteen het rugpand. 

Voor ouders zijn er weinig aanpasbaarheden, maar de drager is zo ontwikkeld dat je hem eventueel al volledig kan omdoen alvorens je kindje te plaatsen. Daarna hoef je enkel nog aan te spannen door de D-ringen naar je toe te halen.

 

Wat vinden we er zelf van? De stof en snit van de drager is ideaal om mooi rond een klein babylijfje te drapperen. De tailleband is lang, en voor smalle mensen is er de optie om de uiteinden over elkaar te dragen, maar dat maakt het minder aangenaam. De stevigheid doet ook een tikkeltje scherp aan. De schouderbanden zijn dun en niet gevoerd en durven bij sommige mensen snijden. Ook vereist het wel wat inzicht om deze mooi op te halen als je ze als bretellen om doet. Een draaiing is moeilijk te voelen en op te lossen. De gebruikte stof is wel heel erg luchtig en dus heel erg fijn voor de hele kleintjes.

 

- Iedere drager heeft een andere snit, elke mens is anders gebouwd. Behoed je voor een miskoop en ga uitgebreid passen voor je koopt. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.