Week 96: Buzzibu

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 10:00

We gaan opnieuw naar Oostenrijk, waar de Buzzibu een van de weldoordachte multi-inzetbare dragers van Buzzidil is. Deze is namelijk niet allen te dragen als onbuhimo, oftewel een rugdrager specifiek voor hoog op de rug zonder tailleband, maar ook als schortdrager met tailleband.

Deze fullbuckle draagzak heeft wat bredere en zacht gevoerde schouderbanden die door pfa’s kunnen ingekort worden. De webbing  span je aan naar beneden of naar boven. De schouderbanden kunnen ook aan het rugpand vast geklikt worden, en met het losse tussenstukje kan je zo een tailleband creëren. Deze is weliswaar dun, dus minder comfortabel, maar maakt van een klein op te vouwen rugdrager ook een buikschortdrager.

Deze drager is licht verstelbaar in de breedte door middel van koordjes die zich bevinden onderaan de zitting. Zo past hij van ongeveer maat 68 tot en met 92.

Wat vinden we er zelf van? Doordat deze drager zoveel verschillende mogelijkheden heeft is hij het een fijne aanvulling voor ouders die niet graag dragen met tailleband. Helaas is de webbing van de ‘tailleband’ wel weer aan de korte kant. Voor hoog rugdragen is dan weer de lengte van de padding en het aantal gespen een hinderpaal om echt kort en hoog te kunnen dragen. 

- Iedere draagzak heeft een andere snit, bouw, vorm. Ieder lichaam is anders, van bouw en vorm. Ga dus goed passen voor je iets koopt. -