Week 130: Soulslings Anoona

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 16:21

Een heerlijke zomerse maandag draagdag vandaag, zo vanaf de camping in het buitenland. We kozen deze week voor een draagzak uit het verre India, namelijk de Soulslings Anoona. Deze in het familiebedrijfje geprocuceerde drager is geschikt voor kindjes van ongeveer een flinke maat 50 tot ongeveer maat 92.

De draagzak is namelijk aan te passen aan de grootte van je kindje door het rugpand te versmallen onderaan met drukknopen waarbij de stof als een tunnel rond de tailleband loopt, en door het rugpand in te korten door de gesp bovenaan meer of minder aan te spannen en de overschot van de stof om te vouwen. Bovenin het rugpand bevindt zich een stevigere padding zodat een kleine baby ook voldoende steun krijgt.

De tailleband is recht en stevig maar niet te dun gevoerd. De drukknopen op de band wijzen duidelijk uit hoe je de zitting moet vastzetten als je hem smaller maakt met de gespen die ongeveer terhoogte van de legpadding zitten.

De schouderbanden zijn eveneens tamelijk stevig gevoerd, kunnen zowel recht als gekruist gedragen worden en hechten aan op het rugpand, waardoor het aanspannen slechts mogelijk is in 1 richting, namelijk naar achteren.

De drager zelf werkt met twee lappen stof, waarbij je de bovenste eerder als sierstof gebruikt.

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is mooi en niet te ingewikkeld te verstellen voor kleintjes. De twee lappen stof hebben weinig meerwaarde en zijn eigenlijk eerder overbodig. Het aanspannen van de schouderbanden kan helaas slechts in 1 richting, en dan nog tegen de hand. Hierdoor is het moeilijk om mooi aan te spannen en trek je vaak het ruggetje net hol. De stevigere padding bovenaan het rugpand doet wat vreemd aan, maar zeker bij de kleintjes is het een beter alternatief voor het mooi aansluiten van het rugpand dan een elastiek of touwtje.

 

-Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en elke drager heeft zijn eigen snit Of het een match is weet je pas als je uitgebreid gaat passen.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.