Week 111: Kokadi wrapstar XL

Gepubliceerd op 21 februari 2023 om 19:08

Deze week nemen we jullie opnieuw mee naar Duitsland, voor het draagdoekenmerk Kokadi dat al 15 jaar een topper is op draaggebied.

Vandaag kozen de voor de Kokadi wrapstar XL, een mehdai systeem voor de grotere kindjes. Deze past ongeveer van maat 98 tot maat 116.

Meh dai, dat betekend dus voorgevormd rugpand met knoopbanden. Zowel de tailleband als de schouderbanden knoop je op je lichaam. De drager zelf is voorzien van een halfharde gevulde tailleband die in een tunnel onderaan het rugpand loopt, op deze manier is de drager dus te versmallen. De hoogte is niet aan te passen. De schouderbanden zijn niet gevoerd en uitspreidbaar, maar geen volle halve doekbreedte.

Wat vinden we er zelf van? De stevige tailleband vinden de meeste mensen een fijne meerwaarde, het verstelsysteem is ook simpel al missen we wel een aanpasbaarheid in de hoogte. Kokadi staat er helaas ook om bekend om vaak een dubbelplooiende tailleband te hebben doordat kindjes teveel bovenop de tailleband geplaatst worden. Helaas merken we dat zelf ook, de tailleband is volledig recht en een kindje er goed overheen plaatsen is moeilijker. Het knopen van de tailleband is met een groter kind ook een secuur werkje, je wil namelijk niet dat de knoop losser komt. De schouderbanden zijn ook net een tikkeltje te smal om goed te kunnen spreiden over de onderrug van het kindje voor de extra steun, gebundeld over en onder kan wel.

-Iedere draagzak is anders, ieder mens is anders, ga dus goed passen zodat je geen miskoop doet.-