Week 106: BeSafe Newborn Haven

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 20:49

Deze week trekken we naar het noorden met een drager van het Noorse BeSafe. Het merk is bekend om zijn kwalitatieve autostoelen. Enkele jaren geleden brachten ze een innovatieve drager uit waar we positieve en minder positieve aspecten in terugvonden. Vandaag hebben ze een nieuwe drager op de markt. Deze keer eentje voor de allerkleinsten. We hebben het geluk hem te mogen testen en dat moeten ze ons natuurlijk geen 2 keer vragen.

Het is een fullbuckle drager. Een drager met gespen waar je niet voor moet knopen. Deze drager kan je enkel gebruiken op de buik. In theorie ook op de rug, maar dan heb je hulp nodig. Op de tailleband is een decoratief stuk stof genaaid dat verder geen functie heeft maar wel mooi gedaan is, en geef toe, het oog wil ook wat.

Zoals de naam doet vermoeden is hij bedoelt voor pasgeboren baby’s. En dat klopt. Deze drager past voor een baby vanaf een ruim maatje 50. Op de doos vind je de indicatie dat hij meegaat tot 1 jaar. Wij vinden dat hij meegaat tot maatje 74. Een kleine 1-jarige kan nog. Maar heb je een gemiddelde 1-jarige is het toch eerder nodig over te schakelen. De drager versmallen of verbreden doe je door knoopjes onderaan het rugpand. Het rugpand korter maken doe je bovenaan door knoopjes en een elastiekje. De stof in het nekje kan je niet aanpassen.

Voor jou als ouder heeft de tailleband een veiligheidsgesp. Om hem open te doen heb je je 2 handen nodig. De schouderbanden kruis je op de rug en hebben de mogelijkheid uitgespreid te worden over je schouders. Waar de schouderbanden aanhechten op het rugpand kan je kiezen ze breed te laten, of smaller te maken. De schouderbanden worden met een innovatief kliksysteem bevestigd op het rugpand. Dit systeem gebruikte ze ook bij de vorige drager.

Wat vinden we er zelf van? Deze drager is zeker een verbetering ten opzichte van de vorige drager die ze op de markt brachten. Hij past effectief voor kleine baby’s en is ergonomisch. Er is een mooie M-houding mogelijk en het ruggetje van je baby kan zijn natuurlijke bolling volgen. Het innovatieve kliksysteem is een positief punt, maar daardoor kan je de drager niet op de rug gebruiken en de gespen zijn zwaar, let dus zeker op dat er achter je niets breekbaars staat als je hem omdoet. Het gebrek aan ondersteuning voor de nek is dan weer minder fijn. Zeker omdat dit bij jonge baby’s toch echt wel nodig is soms.

 

-Of deze drager voor jou fijn zit weet je alleen door te passen. Ieder persoon is anders en iedere drager heeft zijn eigen pasvorm.-