Week 89: Buzzidil baby

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 11:51

Vandaag trekken we opnieuw naar een midden Europees land, namelijk Oostenrijk, waar deze duurzame en ecologische Buzzidil draagzakken lokaal geproduceerd worden. Buzzidil komt van het woordje Butzi dat 'baby' betekent en staat voor vernieuwing om de best mogelijke meegroei draagzak te ontwikkelen.

Een hele mond vol dus. En dat is hij ook, een draagzak waar heel wat opties in verwerkt zijn. We kozen voor de babyversie. 

De Buzzidil baby is de kleinste van drie gelijkaardige modellen en past al meteen voor kleine newborn tot ongeveer maat 80, het is dus echt een drager voor het eerste (half)jaar, en kan dan later door de standaard en XL opgevolgd worden.

De drager is aanpasbaar in zowel de hoogte als in de breedte. Door middel van trekkoordjes kan je de hoogte verkleinen en het rugpand onderaan de zitting versmallen. De drager heeft ook een optie om de schouderbanden aan de tailleband vast te klikken, waarbij de mooie gebolde rug van een kleine baby optimaal ondersteund wordt.

De tailleband zelf is stevig maar soepel gevoerd. De schouderbanden zijn zacht gevoerd, maar niet te bulky. Ze kunnen zowel gekruist als recht gedragen worden en aanspannen kan in twee richtingen. Boven aan het rugpand zitten ook nog pfa's of perfect fit adjusters waardoor bij rugdragen de schouderbanden kunnen ingekort worden voor een perfecte afstelling. Ook bovenaan het rugpand zit nog een extra koordje om de drager minder wijd te maken voor de kleintjes. Het geïntegreerde slaapkapje heeft een uitlopende vorm en kan dienstdoen als nekrolletje.

Wat vinden we er zelf van wat? Door de vele mogelijkheden om aan te passen is deze drager zowel voor de draagouder als voor het kindje mooi op maat te maken. Zo kan je zelfs een hele kleine baby al comfortabel en veilig dragen. De schouderbanden zijn zacht en niet te smal en bieden genoeg steun. Over deze draagzak is goed nagedacht, de verstelmogelijkheden voor de baby zijn netjes geïntegreerd met het oog op een mooie ergonomische houding. Enige nadeel zijn de relatief korte banden. Zowel de tailleband als de schouderbanden hadden beter wat meer webbing gekregen.

 

- Zoals steeds geldt: iedere persoon is anders, en elke drager heeft een ander model. Wil je jezelf een miskoop besparen? Ga dan goed passen voor je koopt. -