Week 102: Babylonia tricot click

Gepubliceerd op 19 december 2022 om 13:18

Deze week blijven we lekker dichtbij, en kozen we voor de Babylonia tricot click, een Belgische productie.

Deze zachte fullbuckle drager werd ontwikkeld specifiek voor de kleintjes. Naast de eerder uitgebrachte flexie, de meegroeideager. En met klein bedoelen we dus kindjes met de broek maat van flinke 50 tot ongeveer maat 74. Hij is simpel in gebruik en komt in een paar basis kleuren, zonder veel tralala. 

Het rugpand is vervaardigd uit lekker zacht tricot en kan zowel in de breedte als in hoogte aangepast worden, door de flapjes aan de zijkant los te klikken of juist vast te zetten om hem breder te maken en door de gespen bovenaan aan te spannen om hem in te korten.

het is een fullbuckle drager, dat betekent dat de schouderbanden en de tailleband beide voorzien zijn van gespen. Op de tailleband is het een klikgesprek met veiligheidssluiting die in beide richtingen kan aangespannen worden. De band is stevig gevuld en aan de smalle kant. De schouderbanden zijn tamelijk zacht gevuld en eerder breed, en kan je maar in één richting aanspannen door middel van de laddergesp onderaan de schouderband. 

Wat vinden we er zelf van? De stof en de coupenaden zorgen er voor dat een hele mooie fijne diepe zit kan gecreëerd worden, de drager voelt ook heerlijk zacht aan. De schouderbanden en tailleband zijn helaas niet met hetzelfde zachte tricot bekleed en voelen nieuw ruw aan. De bovenkant van de drager biedt onvoldoende steun voor een kleine baby.

- Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en elke drager heeft een andere vorm. Of een drager dus goed zit weet je pas als je uitgebreid gaat proberen.-