Week 103: Caboo carrier

Gepubliceerd op 26 december 2022 om 13:33

Een beetje een vreemde drager deze week, overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk, deze Caboo carrier. 
Het is een drager uit twee delen, waarbij het ene rekbare onderdeel als laatste geknoopt wordt, en dezelfde functie heeft als de laatste horizontale band bij een rekbare doek, namelijk het vastzetten van de andere lagen. 

Het hoofddeel van de drager bestaat eigenlijk uit twee rekbare doekbanen, die met een kruis aan elkaar vastgezeten zijn, de ene kant voorzien van slingringen, de andere kant een losse flap. 
Je dient dus eerste de losse flappen door de ringen en weer terug te halen zodat je hiermee de lengte van de lussen kan aanpassen. Het kruis komt op je rug te zitten en dan heb je aan de voorkant dus twee doekbaanlussen die van over je schouders komen en onderaan kruisen. 
Deze drager is geschikt voor kleine baby's, van newborn tot ongeveer 8 kilo. In dit geval is de broekmaat niet van belang omdat je zelf de breedte van de ondersteuning kan regelen, maar door het rekbare karakter van het systeem zit er wel een beperking wat gewicht betreft op.

Wat vinden we er zelf van? Het is even een systeem dat je door moet krijgen, in elkaar moet zetten. Daarna werkt het vergelijkbaar met de rekbare doek, maar dan zonder zelf echt te knopen. Je plaatst te baby in de lusbanen en spreid van knie tot knieholte en van schouder tot schouder. Vooral handig als je dat knopen toch echt niet onder de knie krijgt en niet wil lopen sukkelen met de lange doekbanen op de grond.

- Iedere drager heeft een andere vorm en elkeen is anders gebouwd. Of een drager bij jouw lichaamsbouw matcht, weet je pas na een uitgebreide passessie. -