Week 90: Kokadi taitai toddler

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 19:38

Deze week gaan we op bezoek bij onze buren in het oosten. Kokadi kwam reeds eerder al een keertje aan bod met de onbuhimo, en dit Duitse merk heeft nog meer verschillende modellen uitgebracht, waaronder dus deze Kokadi taitai toddler.

Deze taitai is een halfbuckle drager, dat betekent dat de tailleband sluit met een klikgesp en de schouderbanden knoop je. Bij deze draagzak wijst het taitai op de specifiek gevormde schouderbanden. Deze zijn namelijk op de schouders dik gevoerd en niet uitspreidbaar en ook verder naar onder niet spreidbaar. Ze zijn ook relatief kort, afknopen kan dus best onder de billen als je zelf wat steviger bent. 

De draagzak is in de breedte te verstellen, door middel van een klittenband op de tailleband die door een tunnel van stof onderaan het rugpand loopt. De toddler past vanaf maat 74 tot ongeveer maat 98. De benaming toddler is ietwat ongelukkig gekozen in vergelijking met andere draagmerken, waarbij een peuter/kleuter uitvoering meestal pas begint bij een groter maat. Dit kan dus even verwarrend zijn.

De drager zelf is verder niet aanpasbaar in de hoogte, en ook voor de draagouder zijn er geen afstelmogelijkheden. 

Wat vinden we er zelf van? De typisch rechte tailleband van Kokadi lijkt vooral voor smalle ouders goed te passen, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Het tunnelsysteem durft al eens problemen geven, dubbelkappen van de tailleband werd meermaals gemeld, vooral als mensen de klittenband niet exact goed plaatsen en als ze daarbij ook hun kindje op in plaats van over de tailleband positioneren. Verder is het rugpand hoog in vergelijking met andere dragers, dus niet ideaal voor kindjes die graag met armpjes uit zitten. De vulling op de schouderbanden is zacht en stevig en verdeelt het gewicht zeer goed. Het geïntegreerde slaapkapje biedt voldoende steun en afscherming bij opzijzakkende hoofdjes en een felle zon. Kokadi levert steeds in een NIET bijpassend opberzakje, dus dat kan even schrikken zijn.

 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm, en elke persoon heeft een andere lichaamsbouw. Goed passen voor je koopt, bespaart je een miskoop. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.