Week 93: Hoptye Advanced

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 16:50

Het populaire Duitse draagmerk Hoppediz bracht onlangs een nieuwere versie uit van hun Hoptye  buckle, de Hoptye Advanced.

Deze halfbuckle heeft lange spreidbare schouderbanden zonder padding die lichtjes schuin staan ingepland. De tailleband is stevig gevoerd met lichte curve. 
Het rugpand is aanpasbaar in de breedte door middel van klittenband op de tailleband. Ook heeft Hoppediz een typisch ingebouwd touwtje op zo'n 5 cm boven de rand van de tailleband waarmee je het rugpand verkleint in breedte en hoogte voor een kleinere baby. 
Het rugpand zelf kan je niet inkorten en is voorzien van een vast slaapkapje dat je kan oprollen en vastzetten. De drager past ongeveer vanaf een hele flinke maat 50 tot een ruime 92.

We lijsten hier nog even de verschillen op met de Hoptye buckle:

1. De oude Hoptye buckle heeft een zachte rechte tailleband, de nieuwe Advanced is veel steviger en wat gecurved van vorm. Het versmallen gebeurt ook niet meer enkel met touwtjes, maar door middel van klittenband.

2. Het verkleinkoordje voor een kleine baby staat bij de oude Hoptye schuin ingepland en bij de nieuwe recht.

3. Bij de buckle kon je de hoogte instellen door een touwtje en gespsysteem aan de zijnkant. De Advanced kan je niet meer verkorten.

4. De totale hoogte van het rugpand is bij de nieuwere versie ongeveer 2 tot 3 centimeter hoger.

5. Het touwtje bovenin het rugpand om de nek iets meer steun te geven is ook niet meer aanwezig bij de Hoptye Advanced.

6. Het slaapkapje kan je niet meer volledig inkorten, enkel nog half. Bij de nieuwe Hoptye wordt voor het vastzetten gebruik gemaakt van touwtjes. Bij de oude gebeurt het met lusjes en knoopjes.

7. Door de aanpassingen past de nieuwe versie niet meer voor een kleine newborn, bij de oude kon je namelijk zelfs een kindje in maat 44 mooi ondersteuning bieden. Nu lukt dat niet meer. De drager is daarentegen wel iets langer waardoor ook grote kindjes mooier ondersteund blijven.

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is simpeler af te stellen, en het rugpand komt hoger, zo zitten ook grotere kindjes beter ondersteund. Jammer dat hij nu niet meer te gebruiken is voor echt kleine newborns. De tailleband is ondanks het stevigere karakter niet onaangenaam en de schouderbanden zijn zacht en soepel. Het gebrek aan padding kan bij een wat groter kindje op de rug wel aanleiding geven tot een gevoel van snijden op de schouders.

 

-Iedere draagzak heeft een ander ontwerp en vorm, net als elk persoon anders gebouwd is. Ga dus zeker goed passen alvorens je overgaat tot aankoop, zo vermijd je een teleurstelling. -