Elke week nemen we jullie mee in een blog, waar we willekeurig een ergonomisch draagsysteem bespreken. Dat kan een doek zijn, draagvlak met gespen, of knoopbanden, voor een pasgeboren baby of een newborn. We vertellen je de pro’s en contra’s en beschrijven gedetailleerd hoe het systeem werkt.

Benieuwd wat we in petto hebben? Je leest het hier!

Week 96: Buzzidil baby

We gaan opnieuw naar Oostenrijk, waar deze duurzame en ecologische Buzzidil draagzakken lokaal geproduceerd worden. Buzzidil komt van het woordje Butzi dat 'baby' betekent en staat voor vernieuwing om de best mogelijke meegroei draagzak te ontwikkelen.

Lees meer »

Week 95: Lennyupgrade

Deze warme Halloween maandag nemen we de Lennyupgrade onder de loep. Deze draagzak is het verstelbare fullbuckle babysize model van het Poolse LennyLamb.

Lees meer »

Week 90: Kokadi taitai

Deze week gaan we op bezoek bij onze buren in het oosten. Kokadi kwam reeds eerder al een keertje aan bod met de onbuhimo, en dit Duitse merk heeft nog meer verschillende modellen uitgebracht, waaronder dus deze Kokadi taitai toddler.

Lees meer »

Week 89: Buzzidil baby

Vandaag trekken we opnieuw naar Europees land. Deze Oostenrijkse drager komt in verschillende maten en modellen. We kozen vandaag voor de fullbuckle draagzak, een drager die je overal met gespen dichtklikt. De Buzzidil baby is de kleinste van drie gelijkaardige modellen en past al meteen voor kleine newborn tot ongeveer maat 80, het is dus echt een drager voor het eerste (half)jaar, en kan dan later door de standaard en XL opgevolgd worden.

Lees meer »

Week 88: Didymos DidyTai

Vandaag hebben we het opnieuw over een meh dai, namelijk de Didymos DidyTai. Didymos is een van de oudste draagmerken in Europa. Al sinds 1972 maakt het Duitse Didymos draagdoeken. Over de jaren heen kwamen er ook ringslings en dragers bij. Het is een familiebedrijf, dat ook vandaag nog steeds door dezelfde familie gerund wordt, al zijn het ondertussen wel de dochters, die ooit zelf gedragen werden in de eerste doeken die van de weefgetouwen kwamen, die vandaag het bedrijf leiden dat hun moeder ooit oprichtte.

Lees meer »

Week 85: Yaro hug

Deze week eentje van onze Noorderburen. Het doekenmerk Yaro maakt naast de eerder besproken Flex nog een andere verstelbare drager van hun mooie doekenstof.

Lees meer »

Week 84: Integra solar 1

Eerder hebben we al een keer over het merk Integra gesproken, meer bepaald over de voorloper Connecta. En met de huidige hittegolf is deze integra solar enorm toepasselijk.

Lees meer »

Week 83: Mamamotion carrier

Mamamotion is een Duits bedrijf dat zich specialiseert in het maken van zwangerschapsaccessoires en draagsystemen. Zo hebben ze ook een zip-in voor in je eigen jas, te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar ook om van je jas een draagjas te maken.

Lees meer »

Week 81: MaM watersling

Vandaag is de ManyMonths (MaM) water ring sling aan de beurt. MaM is een Fins bedrijf dat wollen en hennep kleding maakt, van meegroeikleding voor kinderen is hun specialisatie. Naast al dat moois hebben ze ook een klein aanbod aan draagsystemen en draagkleding.

Lees meer »

week 80: Oscha nook encompass

Oscha ontwerpt en maakt prachtige doeken in schotland. Van die doeken worden vervolgens ook verschillende dragers gemaakt. Vandaag bekijken we de nook encompass. De nook babydrager.

Lees meer »

Week 79: Little frog cross hybrid

Pas binnen, deze week gaan we aan de slag met het nieuwste model van het Poolse Little frog. Deze cross hybrid is een draagzak van het halfbuckle type. Dat betekent dat je lange knoopbanden hebt als schouderband en een klikgesp op de tailleband. 

Lees meer »

Week 78: Zoef

Deze maandag gaan we een beetje de andere toer op, en wel een heel persoonlijke. De Zoef is namelijk een eigen creatie.

Lees meer »

Week 74: Babybjörn One

Deze maandag kiezen we voor een heel erge bekend merk dat al verschillende jaren dragers op de markt brengt. Babybjörn is een Zweeds familiebedrijf dat voor zijn producten steeds uitgaat van veiligheid eerst.

Lees meer »

Week 73: Tilia designs Heiwa baby carrier

Een drukke draagweek, met workshops en consulten en verhuur, duidelijke tekenen dat er vakantie aankomt en dat mensen de weg gevonden hebben. We kozen deze week dan ook een drager van bij ons, uit een luchtige zomerse linnen stof, de Heiwa van Tilia designs.

Lees meer »

Week 72: Afrikaanse torsodoek

Deze week bespreken we een hele typische manier van dragen, het torsodragen. Deze manier kwam reeds eerder aan bod bij de Kubeba torsodrager, maar is veel meer bekend door de mooie felle Afrikaanse waxkatoenen doeken die een bekend straatbeeld zijn.

Lees meer »

Week 71: Isara Quick fullbuckle

Deze week komt de Isara Quick fullbuckle uit de kast. Eerder bespraken we al de halfbuckle versie van dit Roemeense draagdoekenmerk. De Quick heeft zowel voor deze als de eerdere hetzelfde model wat rugpand betreft.

Lees meer »

Week 70: Fidella flyclick

Op deze eerste dag van de Europese draagweek, kozen we voor een drager van het Duitse merk Fidella. Deze flyclick baby is hun halfbuckle variant die gemaakt is van de zachte draagdoekenstof waarvoor Fidella bekent staat.

Lees meer »

Week 69: Everyslings click&tie

Deze week kijken we opnieuw naar het Poolse Everyslings. Deze keer naar hun halfbuckle, de Click&tie. Deze draagzak heeft een gesp aan de tailleband en lange knoopbanden. Het is een verstelbare drager die zowel in de breedte als in de hoogte aanpasbaar is, waardoor hij past vanaf een flinke maat 56 tot ongeveer maat 92/98.

Lees meer »

Week 68: Kubeba torsodrager

Deze week gaan we voor een speciaal geval onder de dragers. Deze torsodrager wordt gemaakt van machinaal geweven stof in India en draag je dus op je torso, vergelijkbaar met Afrikaans torsodragen. Je hebt dus geen schouderbanden die gewicht dragen.

Lees meer »

Week 67: Easycarrier toddler

De Easycarrier. Deze week eentje van onze noorderburen. De easycarrier is een drager van drie merken samen: PinkNova, het zusje Wearewovens én Bam&boe. Deze drie (twee) bedrijven hebben voor deze simpele drager hun krachten gebundeld. Vandaag kozen we voor het toddler model. Deze drager is te gebruiken van ongeveer maat 86/92 tot en met maat 104/110.

Lees meer »

Week 66: Tula explore

Een nieuwe week, een nieuwe maandag. Vandaag kiezen we voor de Tula explore, en meer bepaald de coast versie. Deze versie heeft een rugpand van mesh stof wat er voor zorgt dat de drager luchtiger is voor het kindje. De explore is het model van Tula dat voorziet in een face forward optie, oftewel de draagwijze waarbij je kindje met de rug tegen jouw buik zit.

Lees meer »

Week 65: Everyslings EveryAge carrier

Deze week nemen we jullie mee naar Polen. Hier vinden we toch wel een aantal fijne draagmerken terug waaronder deze Everyslings. Dit merk heeft een aantal verschillende draagzakmodellen en vandaag kijken we specifiek naar de Mimi carrier.

Lees meer »

Week 63: Kavka multi-age halfbuckle

Tussen alle dozen met gedoneerde dragers, kwam de afgelopen week ook een pakket met reisdragers om te testen aan. Dit nog weinig bekend merk is afkomstig uit Roemenië, en maakt zijn dragers van zachte draagdoekenstof.

Lees meer »

week 62: Isara standard (V2, V3, trendsetter)

Deze week is Isara nog eens aan de beurt. Een Roemeense producent die deze periode extra lof verdient. Zij zijn momenteel namelijk de organisator van een grootschalige inzamelactie van dragers voor vluchtelingen uit Oekraïne. De oprichtster bezorgt de dragers die haar toegestuurd worden zelf aan de mensen die ze nodig hebben als ze de grens tussen Oekraïne en Roemenië oversteken.

Lees meer »

Week 61: Yaro flex

Deze week kiezen we voor een drager uit Nederland. Het welbekende doekenmerk Yaro bracht een tijdje terug zijn eerste drager uit.

Lees meer »

week 59: Rose&Rebellion baby

Deze week bespreken we een drager uit het Verenigd Koninkrijk. Deze Rose&Rebellion is een simpele drager die je ook bij ons vaak ziet. De naam refereert naar hun leuke printjes die typisch omgeven zijn door zwart canvas, enerzijds lieflijke bloemen en anderzijds wat rebelsere prints. 

Lees meer »

week 56: ergobaby original

Vandaag halen we een gouden oude uit de kast. De Ergobaby original. De eerste drager uit de Ergobaby-familie. Hij is al heel lang op de markt en er zijn al verschillende versies verschenen, steeds met kleine aanpassingen. De basis is door de jaren heen wel steeds hetzelfde gebleven.

Lees meer »

week 55: Cybex yemaya

Vandaag bekijken we een op het zicht ietwat vreemde eend in de draagzakkenwereld. De Yemaya van Cybex. Cybex is een van origine Duits merk dat vooral bekend is van zijn kwalitatief hoogwaardige en uitermate veilige autostoelen. Verder maken ze ook kindermeubels en andere babyproducten waarbij veiligheid en innovatieve stadsstijl hun pijlers zijn.

Lees meer »

week 54: Pure Baby Love draagzak standaard

Pure baby love kwam de afgelopen maanden al een paar keer voorbij. Vandaag bekijken we de allereerste drager die dit Nederlandse bedrijf ontwikkelde. Momenteel wordt deze drager niet meer gemaakt, Pure baby love heeft nieuwere modellen op de markt waarvan we reeds aan aantal bespraken, maar deze is nog te vinden in het sale-hoekje van hun website, en kom je dus ook wel 2de hands tegen.

Lees meer »

week 53: Pure Baby Love Wrap&Go

Vandaag gaan we op bezoek bij onze noorderburen en bespreken we voor jullie de Wrap&Go van Pure Baby Love. Dit Nederlands bedrijf startte in 2014 met de productie van zachte draagdoeken in effen kleuren. Nog steeds zetten ze zich op de kaart met hun zachte en sobere producten in stijlvolle effen kleuren en breidden ondertussen hun gamma uit met onder andere deze halfbuckle draagzak.

Lees meer »

Week 52: Lennylamb hybrid

Deze laatste week van het jaar blijven we bij de halfbuckle als draagsysteem, een systeem waar we beide fan van zijn en dus graag voor jullie uit de doeken doen. DeLennyLamb hybrid is zo een unieke combinatie tussen een draagzak en een doek. 

Lees meer »

Week 51: Oscha Coorie toddler

Deze maandag kijken we naar het westen en gaan de Noordzee over. Oscha is een Schots merk met heel wat mooie doeken. Ze zijn vooral bekend voor hun betekenisvolle patronen en sprekende kleuren en kwaliteitsvolle materialen. En naast hun doeken hebben ze dus een aantal verschillende dragers, waaronder de Coorie.

Lees meer »