Elke week nemen we jullie mee in een blog, waar we willekeurig een ergonomisch draagsysteem bespreken. Dat kan een doek zijn, draagvlak met gespen, of knoopbanden, voor een pasgeboren baby of een newborn. We vertellen je de pro’s en contra’s en beschrijven gedetailleerd hoe het systeem werkt.

Benieuwd wat we in petto hebben? Je leest het hier!

Week 115: bearded man

Deze week kozen we voor een speciaal soort draagsysteem. De bearded man sling. Deze drager werd in 2018 ontwikkeld in het hart van de Franse Alpen door het Colimaçon et cie team onder leiding van Anthony, een bebaarde papa die zocht naar een eenvoudige maar veelzijdige en comfortabele manier van dragen.

Lees meer »

Week 112: Artipoppe toddler

Op deze zonnige maar koude maandag in februari nemen we jullie mee naar onze noorderburen voor een recensie van de Artipoppe toddler. Deze fullbuckle drager is de opvolger van de babyversie en past ongeveer van maat 86 tot 104. Anders dan zijn kleine broertje is deze toddlerversie niet verstelbaar in hoogte of breedte.

Lees meer »

Week 110: Boba 4g

Deze week kiezen we bewust voor een wat oudere drager althans ouder in draagland. De Boba 4G is een drager uit Amerika. Naast de 4G maken ze ook nog de bliss, de eerder besproken air en X en rekbare doeken en draagvesten.

Lees meer »

Week 109: Moby fit hybrid carrier

Deze week een drager die we een hybride noemen. Daarmee bedoelen we dus een drager die een combinatie is van een draagzak en draagdoek. Deze moby fit, ontworpen door het Amerikaanse Moby (MOther & baBY), een bedrijf in Chicago dat al sinds 2003 rekbare draagdoeken produceert en daarnaast ook tal van andere draagsystemen op de markt bracht, is in basis een drager uit twee delen.

Lees meer »

Week 106: BeSafe Newborn Haven

Deze week trekken we naar het noorden met een drager van het Noorse BeSafe. Het merk is bekend om zijn kwalitatieve autostoelen. Enkele jaren geleden brachten ze een innovatieve drager uit waar we positieve en minder positieve aspecten in terugvonden. Vandaag hebben ze een nieuwe drager op de markt. Deze keer eentje voor de allerkleinsten. We hebben het geluk hem te mogen testen en dat moeten ze ons natuurlijk geen 2 keer vragen.

Lees meer »

Week 104: Hoppediz buckle

Voor dit nieuwe jaar kiezen we een nieuwe drager, vers van de pers, namelijk de nieuwe Hoppediz buckle. De eerste fullbuckle drager van het Duitse draagdoekenmerk.

Lees meer »

Week 103: Caboo carrier

Een beetje een vreemde drager deze week, overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk, deze Caboo carrier. Het is een drager uit twee delen, waarbij het ene rekbare onderdeel als laatste geknoopt wordt, en dezelfde functie heeft als de laatste horizontale band bij een rekbare doek, namelijk het vastzetten van de andere lagen. Het hoofddeel van de drager bestaat eigenlijk uit twee rekbare doekbanen, die met een kruis aan elkaar vastgezeten zijn, de ene kant voorzien van slingringen, de andere kant een losse flap. Je dient dus eerste de losse flappen door de ringen en weer terug te halen zodat je hiermee de lengte van de lussen kan aanpassen. Het kruis komt op je rug te zitten en dan heb je aan de voorkant dus twee doekbaanlussen die van over je schouders komen en onderaan kruisen. Deze drager is geschikt voor kleine baby's, van newborn tot ongeveer 8 kilo. In dit geval is de broekmaat niet van belang omdat je zelf de breedte van de ondersteuning kan regelen, maar door het rekbare karakter van het systeem zit er wel een beperking wat gewicht betreft op.

Lees meer »

Week 101: Lennygo baby

Deze week eentje die ook onze aandacht verdient, ondanks het niet verstelbare karakter van deze mooie fullbuckle draagzak: de lennygo baby (voorheen de lennylamb baby).

Lees meer »

Week 100: Oscha bairn carrier

Deze week steken we nog een keer het kanaal over om uit te komen in Schotland. Het prachtige doekenmerk Oscha heeft ook nog een eenvoudige verstelbare drager, namelijk de Bairn carrier. Volledig gemaakt uit de zachte doekenstof en typisch vervaardigd met bijpassende webbing en buckles is deze drager een streling voor het oog. Het is een fullbuckle draagzak, dus volledig aan te spannen met gespen. Simpel verstelbaar, door middel van klittenband ter hoogte van de tailleband kan je de zitting versmallen, zodat hij vlot past vanaf maat 56, tot ongeveer maat 86.

Lees meer »

Week 96: Buzzibu

We gaan opnieuw naar Oostenrijk, waar de Buzzibu een van de weldoordachte multi-inzetbare dragers van Buzzidil is. Deze is namelijk niet allen te dragen als onbuhimo, oftewel een rugdrager specifiek voor hoog op de rug zonder tailleband, maar ook als schortdrager met tailleband.

Lees meer »

Week 95: Lennyupgrade

Deze warme Halloween maandag nemen we de Lennyupgrade onder de loep. Deze draagzak is het verstelbare fullbuckle babysize model van het Poolse LennyLamb.

Lees meer »

Week 90: Kokadi taitai

Deze week gaan we op bezoek bij onze buren in het oosten. Kokadi kwam reeds eerder al een keertje aan bod met de onbuhimo, en dit Duitse merk heeft nog meer verschillende modellen uitgebracht, waaronder dus deze Kokadi taitai toddler.

Lees meer »

Week 89: Buzzidil baby

Vandaag trekken we opnieuw naar een midden Europees land, namelijk Oostenrijk, waar deze duurzame en ecologische Buzzidil draagzakken lokaal geproduceerd worden. Buzzidil komt van het woordje Butzi dat 'baby' betekent en staat voor vernieuwing om de best mogelijke meegroei draagzak te ontwikkelen.

Lees meer »

Week 88: Didymos DidyTai

Vandaag hebben we het opnieuw over een meh dai, namelijk de Didymos DidyTai. Didymos is een van de oudste draagmerken in Europa. Al sinds 1972 maakt het Duitse Didymos draagdoeken. Over de jaren heen kwamen er ook ringslings en dragers bij. Het is een familiebedrijf, dat ook vandaag nog steeds door dezelfde familie gerund wordt, al zijn het ondertussen wel de dochters, die ooit zelf gedragen werden in de eerste doeken die van de weefgetouwen kwamen, die vandaag het bedrijf leiden dat hun moeder ooit oprichtte.

Lees meer »

Week 85: Yaro hug

Deze week eentje van onze Noorderburen. Het doekenmerk Yaro maakt naast de eerder besproken Flex nog een andere verstelbare drager van hun mooie doekenstof.

Lees meer »

Week 84: Integra solar 1

Eerder hebben we al een keer over het merk Integra gesproken, meer bepaald over de voorloper Connecta. En met de huidige hittegolf is deze integra solar enorm toepasselijk.

Lees meer »

Week 83: Mamamotion carrier

Mamamotion is een Duits bedrijf dat zich specialiseert in het maken van zwangerschapsaccessoires en draagsystemen. Zo hebben ze ook een zip-in voor in je eigen jas, te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar ook om van je jas een draagjas te maken.

Lees meer »

Week 81: MaM watersling

Vandaag is de ManyMonths (MaM) water ring sling aan de beurt. MaM is een Fins bedrijf dat wollen en hennep kleding maakt, van meegroeikleding voor kinderen is hun specialisatie. Naast al dat moois hebben ze ook een klein aanbod aan draagsystemen en draagkleding.

Lees meer »

week 80: Oscha nook encompass

Oscha ontwerpt en maakt prachtige doeken in schotland. Van die doeken worden vervolgens ook verschillende dragers gemaakt. Vandaag bekijken we de nook encompass. De nook babydrager.

Lees meer »

Week 79: Little frog cross hybrid

Pas binnen, deze week gaan we aan de slag met het nieuwste model van het Poolse Little frog. Deze cross hybrid is een draagzak van het halfbuckle type. Dat betekent dat je lange knoopbanden hebt als schouderband en een klikgesp op de tailleband. 

Lees meer »

Week 78: Zoef

Deze maandag gaan we een beetje de andere toer op, en wel een heel persoonlijke. De Zoef is namelijk een eigen creatie.

Lees meer »

Week 74: Babybjörn One

Deze maandag kiezen we voor een heel erge bekend merk dat al verschillende jaren dragers op de markt brengt. Babybjörn is een Zweeds familiebedrijf dat voor zijn producten steeds uitgaat van veiligheid eerst.

Lees meer »

Week 73: Tilia designs Heiwa baby carrier

Een drukke draagweek, met workshops en consulten en verhuur, duidelijke tekenen dat er vakantie aankomt en dat mensen de weg gevonden hebben. We kozen deze week dan ook een drager van bij ons, uit een luchtige zomerse linnen stof, de Heiwa van Tilia designs.

Lees meer »

Week 72: Afrikaanse torsodoek

Deze week bespreken we een hele typische manier van dragen, het torsodragen. Deze manier kwam reeds eerder aan bod bij de Kubeba torsodrager, maar is veel meer bekend door de mooie felle Afrikaanse waxkatoenen doeken die een bekend straatbeeld zijn.

Lees meer »

Week 71: Isara Quick fullbuckle

Deze week komt de Isara Quick fullbuckle uit de kast. Eerder bespraken we al de halfbuckle versie van dit Roemeense draagdoekenmerk. De Quick heeft zowel voor deze als de eerdere hetzelfde model wat rugpand betreft.

Lees meer »

Week 70: Fidella flyclick

Op deze eerste dag van de Europese draagweek, kozen we voor een drager van het Duitse merk Fidella. Deze flyclick baby is hun halfbuckle variant die gemaakt is van de zachte draagdoekenstof waarvoor Fidella bekent staat.

Lees meer »

Week 69: Everyslings click&tie

Deze week kijken we opnieuw naar het Poolse Everyslings. Deze keer naar hun halfbuckle, de Click&tie. Deze draagzak heeft een gesp aan de tailleband en lange knoopbanden. Het is een verstelbare drager die zowel in de breedte als in de hoogte aanpasbaar is, waardoor hij past vanaf een flinke maat 56 tot ongeveer maat 92/98.

Lees meer »

Week 68: Kubeba torsodrager

Deze week gaan we voor een speciaal geval onder de dragers. Deze torsodrager wordt gemaakt van machinaal geweven stof in India en draag je dus op je torso, vergelijkbaar met Afrikaans torsodragen. Je hebt dus geen schouderbanden die gewicht dragen.

Lees meer »