Elke week nemen we jullie mee in een blog, waar we willekeurig een ergonomisch draagsysteem bespreken. Dat kan een doek zijn, draagvlak met gespen, of knoopbanden, voor een pasgeboren baby of een newborn. We vertellen je de pro’s en contra’s en beschrijven gedetailleerd hoe het systeem werkt.

Benieuwd wat we in petto hebben? Je leest het hier!

Week 138: Beco toddler

Beco is een Amerikaans bedrijf opgericht door een Tsjechische immigrante die uitging van het idee dat liefde het geluk van de ander boven dat van jezelf stellen is, gebruikte om babydragers te maken. Beco staat volgens haar dan ook voor met liefde dragen.

Lees meer »

Week 137: Lennylight

Vandaag het nieuwste model van Lennylamb in onze draagblog. Volgens het Poolse Lennylamb zelf een drager met eenvoudige en intuïtieve verstelmogelijkheden voor een perfecte pasvorm en een gezonde ergonomische positionering in alle stadia van de ontwikkeling van uw baby. De Lennylight dankt zijn naam aan het 'less is more' idee: een lichte en compacte draagzak met minimaal aantal riemen, gespen en verstelmogelijkheden voor maximaal comfort en veilig dragen. In vergelijking met de andere modellen van Lennylamb is het inderdaad een simpelere, lichtere uitvoering.

Lees meer »

Week 135: Bébé Sachi meh dai

We bespreken deze week opnieuw een meh dai type draagzak. De Bébé Sachi is een verstelbare drager met knoopbanden. Dus zowel de tailleband als de schouderbanden knoop je rond je lichaam. 

Lees meer »

Week 134: Mucibi

Deze week duiken we terug een beetje de tijd in. Deze Duitse Mucibi behoort namelijk tot de oudjes onder de dragers.

Lees meer »

Week 133: Kinderkraft Milo

Kinderkraft, een van origine Pools merk, met als basismotto ‘maak het ouders gemakkelijk’, heeft ook een paar draagzakmodellen op de markt. Deze fullbuckle Milo is een simpele niet verstelbare lichte draagzak. Niet verstelbaar in de breedte althans, de hoogte kan je wel aanpassen door middel van gespen bovenaan het rugpand en de schouderband. Hierdoor past deze drager ongeveer van maat 68-86.

Lees meer »

Week 132: Babymoon carrier

Deze week duiken we in de van origine Nederlandse drager, die naar eigen zeggen ernaar streven om de beste oplossingen voor het dragen van baby's als een basis te beschouwen, waarbij ze op een holistische manier het traditioneel babydragen mogelijk te maken, aangepast voor onze moderne generatie.

Lees meer »

Week 131: Love&Carry meh dai

Deze week gaan we op reis naar Oekraïne voor deze Love&Carry. Dit meh dai model in een voorgevormde drager zonder gespen. Zowel de tailleband als de schouderbanden moet je knopen. 

Lees meer »

Week 130: Soulslings Anoona

Een heerlijke zomerse maandag draagdag vandaag, zo vanaf de camping in het buitenland. We kozen deze week voor een draagzak uit het verre India, namelijk de Soulslings Anoona. Deze in het familiebedrijfje geprocuceerde drager is geschikt voor kindjes van ongeveer een flinke maat 50 tot ongeveer maat 92.

Lees meer »

Week 127: Rose & Rebellion preschool

Deze week bespreken we opnieuw een drager van over het water, de Rose&Rebellion preschool. Deze is de groter versie van de eerder besproken simpele babydragermet de enerzijds lieflijke bloemenprints, anderzijds de rebelse prints die typisch omgeven zijn door zwart canvas.

Lees meer »

Week 123: Tula lite

De zomer komt er aan en dat voelen we aan de temperaturen van het afgelopen weekend. Daarom kozen we voor deze week nog een keertje voor een hele luchtige drager: de Tula lite.

Lees meer »

Week 122: Hana baby carrier

Deze week staat de Hana baby carrier op het programma. Deze draagzak komt uit het Verenigd koninkrijk en werd ontworpen met oog op duurzaamheid en veilige gezonde stoffen.

Lees meer »

Week 121: Pure baby love click&go baby

De Pure baby love click&go baby is deze week aan de beurt. Deze Nederlandse draagzak is een fullbuckle drager voor de kleine baby, vanaf ongeveer een maand of twee tot een jaar, anderhalf, oftewel van maat 56 tot maat 86. Daarnaast is er een opvolger voorzien, de click&go toddler.

Lees meer »

Week 119: Tula halfbuckle

Tula, een merk dat we al eerder aan bod lieten komen, heeft naast de eerder genoemde modellen ook een half buckle uitgebracht en deze week leggen we deze onder onze kritische loep.

Lees meer »

Week 118: Wrapahula meh dai

Deze week steken we de plas over naar het westen en komen we in Groot Brittannië terecht, voor een van mijn persoonlijke favoriete draagdoekenmerken, Wrapahula.

Lees meer »

Week 117: Buzzitai

Voor deze Buzzitai trekken we opnieuw naar Oostenrijk. Eerder zagen we al dat ze hier bijzonder goed nadenken over hun dragers, want zowel de Buzzidil baby als de Buzzibu zijn multi inzetbaar voor de draagouder. 

Lees meer »

Week 116: wrapmysol

Deze week blijven we in Europa, met als draagbakermat Duitsland. De wrapmysol van Girasol is het zusje van de reeds eerder besproken mysol. Het is dan ook een heel vergelijkbare drager, enkel de schouderbanden zijn anders. Deze zijn namelijk niet gewatteerd en meteen uitspreidbaar. Ze staan ook net iets schuiner ingepland. Het is in wezen dezelfde meh dai of halfbuckle, al naar gelang de keuze van de tailleband (niet standaard erbij geleverd, maar je kan die laatste apart aankopen).

Lees meer »

Week 115: bearded man

Deze week kozen we voor een speciaal soort draagsysteem. De bearded man sling. Deze drager werd in 2018 ontwikkeld in het hart van de Franse Alpen door het Colimaçon et cie team onder leiding van Anthony, een bebaarde papa die zocht naar een eenvoudige maar veelzijdige en comfortabele manier van dragen.

Lees meer »

Week 112: Artipoppe toddler

Op deze zonnige maar koude maandag in februari nemen we jullie mee naar onze noorderburen voor een recensie van de Artipoppe toddler. Deze fullbuckle drager is de opvolger van de babyversie en past ongeveer van maat 86 tot 104. Anders dan zijn kleine broertje is deze toddlerversie niet verstelbaar in hoogte of breedte.

Lees meer »

Week 110: Boba 4g

Deze week kiezen we bewust voor een wat oudere drager althans ouder in draagland. De Boba 4G is een drager uit Amerika. Naast de 4G maken ze ook nog de bliss, de eerder besproken air en X en rekbare doeken en draagvesten.

Lees meer »

Week 109: Moby fit hybrid carrier

Deze week een drager die we een hybride noemen. Daarmee bedoelen we dus een drager die een combinatie is van een draagzak en draagdoek. Deze moby fit, ontworpen door het Amerikaanse Moby (MOther & baBY), een bedrijf in Chicago dat al sinds 2003 rekbare draagdoeken produceert en daarnaast ook tal van andere draagsystemen op de markt bracht, is in basis een drager uit twee delen.

Lees meer »

Week 106: BeSafe Newborn Haven

Deze week trekken we naar het noorden met een drager van het Noorse BeSafe. Het merk is bekend om zijn kwalitatieve autostoelen. Enkele jaren geleden brachten ze een innovatieve drager uit waar we positieve en minder positieve aspecten in terugvonden. Vandaag hebben ze een nieuwe drager op de markt. Deze keer eentje voor de allerkleinsten. We hebben het geluk hem te mogen testen en dat moeten ze ons natuurlijk geen 2 keer vragen.

Lees meer »

Week 104: Hoppediz buckle

Voor dit nieuwe jaar kiezen we een nieuwe drager, vers van de pers, namelijk de nieuwe Hoppediz buckle. De eerste fullbuckle drager van het Duitse draagdoekenmerk.

Lees meer »

Week 103: Caboo carrier

Een beetje een vreemde drager deze week, overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk, deze Caboo carrier. Het is een drager uit twee delen, waarbij het ene rekbare onderdeel als laatste geknoopt wordt, en dezelfde functie heeft als de laatste horizontale band bij een rekbare doek, namelijk het vastzetten van de andere lagen. Het hoofddeel van de drager bestaat eigenlijk uit twee rekbare doekbanen, die met een kruis aan elkaar vastgezeten zijn, de ene kant voorzien van slingringen, de andere kant een losse flap. Je dient dus eerste de losse flappen door de ringen en weer terug te halen zodat je hiermee de lengte van de lussen kan aanpassen. Het kruis komt op je rug te zitten en dan heb je aan de voorkant dus twee doekbaanlussen die van over je schouders komen en onderaan kruisen. Deze drager is geschikt voor kleine baby's, van newborn tot ongeveer 8 kilo. In dit geval is de broekmaat niet van belang omdat je zelf de breedte van de ondersteuning kan regelen, maar door het rekbare karakter van het systeem zit er wel een beperking wat gewicht betreft op.

Lees meer »

Week 101: Lennygo baby

Deze week eentje die ook onze aandacht verdient, ondanks het niet verstelbare karakter van deze mooie fullbuckle draagzak: de lennygo baby (voorheen de lennylamb baby).

Lees meer »

Week 100: Oscha bairn carrier

Deze week steken we nog een keer het kanaal over om uit te komen in Schotland. Het prachtige doekenmerk Oscha heeft ook nog een eenvoudige verstelbare drager, namelijk de Bairn carrier. Volledig gemaakt uit de zachte doekenstof en typisch vervaardigd met bijpassende webbing en buckles is deze drager een streling voor het oog. Het is een fullbuckle draagzak, dus volledig aan te spannen met gespen. Simpel verstelbaar, door middel van klittenband ter hoogte van de tailleband kan je de zitting versmallen, zodat hij vlot past vanaf maat 56, tot ongeveer maat 86.

Lees meer »

Week 96: Buzzibu

We gaan opnieuw naar Oostenrijk, waar de Buzzibu een van de weldoordachte multi-inzetbare dragers van Buzzidil is. Deze is namelijk niet allen te dragen als onbuhimo, oftewel een rugdrager specifiek voor hoog op de rug zonder tailleband, maar ook als schortdrager met tailleband.

Lees meer »

Week 95: Lennyupgrade

Deze warme Halloween maandag nemen we de Lennyupgrade onder de loep. Deze draagzak is het verstelbare fullbuckle babysize model van het Poolse LennyLamb.

Lees meer »