Elke week nemen we jullie mee in een blog, waar we willekeurig een ergonomisch draagsysteem bespreken. Dat kan een doek zijn, draagzak met gespen, of knoopbanden, voor een pasgeboren baby of een uit de kluiten gewassen kleuter. We vertellen je de pro’s en contra’s en beschrijven gedetailleerd hoe het systeem werkt.

Benieuwd wat we in petto hebben? Je leest het hier!

Week 174: Easyfeel preschool

Deze week trekken we opnieuw naar Azië, naar India meerbepaald. Easyfeel doet het ondertussen ook goed in Europa, en dan zeker hun grote kleuterdragers. Deze keer kijken we naar de niet verstelbare preschool.

Lees meer »

Week 173: Didygo

Vandaag kozen we opnieuw voor een drager van het alom bekende draagmerk Didymos. Dit Duitse bedrijf is een van de oudst bekende draagmerken en is dus ook al verschillende jaren actief bezig met het ontwerpen van draagdoeken en draagzakken.

Lees meer »

Week 172: Buzzidil XL

Vandaag staat de Buzzidil XL op het programma. Eerder bespraken we al andere modellen van dit Oostenrijkse draagmerk, deze keer dus hun kleuterdrager.

Lees meer »

Week 171: Mumsie

Deze week hebben we een specialleke in onze draagblog: de mumsie. Dit is in de eerste plaats een kledingstuk van Australisch design, door Mamalila, een van de meest bekende draagjas en draagvest makers met aandacht voor duurzaamheid, functionaliteit en stijl, beschikbaar gesteld in Europa.

Lees meer »

Week 170: Twist

Deze week een speciale wrapconversie: de Twist. Deze draagzak werd ontworpen door Diensdragers in samenwerking met Rosalie Fournier, collega draagconsulent uit Nederland. 

Lees meer »

Week 169: Schmusewolke comfort maxi

Vandaag bekijken we een relatief onbekend merk in onze contreien, namelijk de Schmusewolke comfort maxi, oftewel een Duitse fullbuckle draagzak voor wat grotere kindjes. Zoals Schmusewolke zelf zegt een stressvrije knuffelwolk voor je baby.

Lees meer »

Week 168: Stokke Limas baby

De Stokke Limas baby is de drager van deze week. Stokke, het merk is iedereen bekend van de stevige robuuste eetstoelen voor kinderen, en de moderne wandelwagens, nam een tijdje terug het Duitse Limas over, en had zo meteen drie ergonomische modellen draagzakken in hun gamma, naast hun eigen niet ergonomische modellen. Daar kan een consulent alleen maar blij om worden.

Lees meer »

Week 167: Hema draagzak

Voor de draagmarkt overspoeld werd met goed betaalbare tweedehands dragers, waren er ook al verschillende producenten die mee insprongen op de groeiende interesse en een betaalbare draagzak neerzetten. Zo heeft ook het warenhuis Hema een drager op de markt.  Niet geheel nieuw, want Hema nam eigenlijk het Kiss&carry model van Snoozebaby over, een drager die al eerder voorbij kwam in onze blog.

Lees meer »

Week 166: Kaami buckle tai met ringen

Kaami Slings kwam al eerder voorbij, een relatief onbekend Duitstalig merk hier in onze contreien, maar daarom niet hoog gewaardeerd. De mama achter Kaami heeft vooral de liefde voor de kinderen en de liefde voor het materiaal hoog in het vaandel staan. 

Lees meer »

Week 164: Rekbare doek

Deze week gaan we eindelijk aan de slag met de meest gekende aller draagsystemen: de rekbare doek. Deze lange lap stof, ongeveer 5 meter, heeft een rekbaar karakter, wordt ook wel eens een stretchy wrap genoemd en is ideaal voor de eerste periode.

Lees meer »

Week 163: Fräulein Hübsch Soft tai baby

Niet zo bekend bij ons, maar af en toe kom je dit Oostenrijkse merk tegen. De eerste voorgevormde Fräulein Hübsch meh dai werd ontworpen door een mama die hopeloos zocht naar een alternatief voor een draagdoek. Ze ging tenslotte zelf achter de naaimachine zitten en maakte zo een comfortabele, aanpasbare babydrager die ook nog mooi was om te zien. Naast ergonomie en een goede pasvorm draagt het bedrijf ook het milieu een warm hart toe, en zorgen ze voor een CO2 neutraal transport zonder plastic verpakkingen.

Lees meer »

Week 162: Soozebaby kiss and carry

Deze week bekijken we de Snoozebaby Kiss&Carry draagzak. Het Nederlandse bedrijf is ondertussen al meer dan 17 jaar bekend om zijn zachte, functionele, speelse en veilige stoffenbabyartikelen, alles voorzien van zogenaamde ‘tags’ of kleine labeltjes waar kleine en minder kleine baby’s naar hartelust aan kunnen friemelen. Volgens de twee dames achter het merk biedt het rust en comfort, en stimuleert de zintuigen.

Lees meer »

Week 161: Fidella Flytai baby

Terug van weggeweest, dit Duitse merk Fidella. Eerder waren erproblemen in het bedrijf, maar ondertussen zijn de dragers overgenomen en kan je deze weer vlot verkrijgen. Gelukkig want het is een fijn elegant merk met zachte stoffen en padding en uiteenlopende prints en kleuren.

Lees meer »

Week 160: Bykay click carrier deluxe pro

We trokken afgelopen weekend naar Nederland voor de voorstelling van deze vernieuwde draagzak van Kay, de ByKay click carrier deluxe pro. Bykay is een klein bedrijf dat bij het maken van dragers en doeken enorm gefocust is op duurzaamheid en ecologische voetafdruk. Zo gebruiken ze zelfs oude afgedankte jeansbroeken voor hun dragers.

Lees meer »

Week 159: Little Frog toddler Swift

Deze week kijken we naar de vernieuwde toddler versie van het Poolse draagzakkenmerk Littel Frog. Een tijd geleden stopten ze met de toenmalige toddler carrier, om nu terug te starten met deze toddler Swift.

Lees meer »

Week 158: Neko onbuhimo

Eerder kwam het Turkse merk Neko al voorbij. Deze is aan een fikse opmars bezig hier in Europa, en terecht. De mooie printjes en zachte stoffen zijn zeker een aanrader. 

Lees meer »

Week 157: Rookie Revolution

Deze week kozen we voor een luxe draagzak, namelijk de Rookie Revolution. Hoewel de naam doet vermoeden dat er een Engelse oorsprong achter zit, is het bedrijf gevestigd in Duitsland. De eerste Rookie drager ontstond toen de noodzaak voor een kwalitatieve en comfortabele draagzak tijdens een wereldreis zich opdrong.Rookie heeft meerdere modellen op de markt, en allemaal stralen ze luxe en klasse uit. Het prijskaartje is dan ook hoger dan we gewoon zijn van de andere commerciële draagzakmerken.

Lees meer »

Week 156: draagjas

Deze week geen draagsysteem, maar omdat het zo koud is, kozen we voor een draagjas. Op de foto’s zien jullie de Hoppediz 4 in 1 in maat M. Met een draagjas alleen kan je niet dragen, je hebt dus altijd een doek of draagzak nodig.

Lees meer »

Week 155: Oscha evolve

Een nieuwjaar starten we uiteraard met een nieuwe blog. Omdat zo een 1e januari toch iets feestelijk heeft kozen we voor één van de mooiere dragers uit onze grote draagbib. Deze Oscha Evolve is een heuse tot toddler drager. Dat betekent dat hij geschikt is voor kindjes van maat 86 tot ongeveer 110.

Lees meer »

Week 154: Kavka multi-age carrier

De laatste week van het jaar nemen we jullie opnieuw mee naar een land waar we al heel wat fijne dragers van mochten ontdekken. Deze Poolse draagzak is de fullbuckle  versie van eentje die we eerder al zagen, de Kavka Handy.

Lees meer »

Week 153: Lilababy sling

We zien ze ondertussen overal wel verschijnen, de zogezegde knuffeldoeken, bonding slings, maar al deze varianten zijn niet geschikt om te dragen, een enkele variant daargelaten. Probleem met deze slings zit hoofdzakelijk in de rekbaarheid, deze geeft niet genoeg ondersteuning om veilig als draagsysteem te kunnen doorgaan.

Lees meer »

Week 150: Boba bliss

Ook deze is al even nieuw binnen. Het laatste nieuwe model van Boba, de Boba Bliss. Net zoals een heel reeks andere merken heeft ook dit Amerikaanse bedrijf nu een rekbare draagzak voor de kleintjes.

Lees meer »

Week 149: Neko tiny

Deze week kregen we een fijne nieuwe drager binnen. De Neko Tiny. Dit is het kleine zusje van de uitgebreide Turkse Neko familie en doet haar naam eer aan.

Lees meer »

Week 148: Fidella flowclick baby

De Fidella flowclick is een van de halfbuckle modellen van het Duitse Fidella. Een halfbuckle is een voorgevormde drager die voor de helft sluit met een gesp, in dit geval op de tailleband, en voor de andere helft te knopen is. De schouderbanden zijn dus lange knoopbanden.

Lees meer »

Week 146: Manduca XT

Deze week bespreken we de Manduca XT, de verstelbare drager van Manduca. Deze versie groeit dus mee met je kindje zonder gebruik te maken met een insert, maar door de breedte en lengte van het rugpand aan te passen.

Lees meer »

Week 142: Bykay Tiny

Ook nieuw in het gamma is deze Nederlandse Bykay Tiny, naar eigen zeggen een comfortabele ergonomische draagzak met klikkers die heel geschikt is vanaf de geboorte.

Lees meer »

Week 140: Kaami hybrid duoflex toddler

Dit Duitse merk is opgericht door een moeder/draagconsulente vanuit de liefde voor haar kinderen en liefde voor het materiaal, mat als doel om de band tussen ouders en kinderen te versterken. Tegelijkertijd staat een modieus design hoog op schaal, casual chic wordt dan ook gecombineerd met hoge kwaliteit. Het zijn praktische, zachte producten van hoge kwaliteit voor coole ouders en gelukkige baby's. Liefde die je kunt voelen.

Lees meer »

Week 138: Beco toddler

Beco is een Amerikaans bedrijf opgericht door een Tsjechische immigrante die uitging van het idee dat liefde het geluk van de ander boven dat van jezelf stellen is, gebruikte om babydragers te maken. Beco staat volgens haar dan ook voor met liefde dragen.

Lees meer »

Week 137: Lennylight

Vandaag het nieuwste model van Lennylamb in onze draagblog. Volgens het Poolse Lennylamb zelf een drager met eenvoudige en intuïtieve verstelmogelijkheden voor een perfecte pasvorm en een gezonde ergonomische positionering in alle stadia van de ontwikkeling van uw baby. De Lennylight dankt zijn naam aan het 'less is more' idee: een lichte en compacte draagzak met minimaal aantal riemen, gespen en verstelmogelijkheden voor maximaal comfort en veilig dragen. In vergelijking met de andere modellen van Lennylamb is het inderdaad een simpelere, lichtere uitvoering.

Lees meer »

Week 135: Bébé Sachi meh dai

We bespreken deze week opnieuw een meh dai type draagzak. De Bébé Sachi is een verstelbare drager met knoopbanden. Dus zowel de tailleband als de schouderbanden knoop je rond je lichaam. 

Lees meer »

Week 134: Mucibi

Deze week duiken we terug een beetje de tijd in. Deze Duitse Mucibi behoort namelijk tot de oudjes onder de dragers.

Lees meer »

Week 133: Kinderkraft Milo

Kinderkraft, een van origine Pools merk, met als basismotto ‘maak het ouders gemakkelijk’, heeft ook een paar draagzakmodellen op de markt. Deze fullbuckle Milo is een simpele niet verstelbare lichte draagzak. Niet verstelbaar in de breedte althans, de hoogte kan je wel aanpassen door middel van gespen bovenaan het rugpand en de schouderband. Hierdoor past deze drager ongeveer van maat 68-86.

Lees meer »

Week 132: Babymoon carrier

Deze week duiken we in de van origine Nederlandse drager, die naar eigen zeggen ernaar streven om de beste oplossingen voor het dragen van baby's als een basis te beschouwen, waarbij ze op een holistische manier het traditioneel babydragen mogelijk te maken, aangepast voor onze moderne generatie.

Lees meer »

Week 131: Love&Carry meh dai

Deze week gaan we op reis naar Oekraïne voor deze Love&Carry. Dit meh dai model in een voorgevormde drager zonder gespen. Zowel de tailleband als de schouderbanden moet je knopen. 

Lees meer »

Week 130: Soulslings Anoona

Een heerlijke zomerse maandag draagdag vandaag, zo vanaf de camping in het buitenland. We kozen deze week voor een draagzak uit het verre India, namelijk de Soulslings Anoona. Deze in het familiebedrijfje geprocuceerde drager is geschikt voor kindjes van ongeveer een flinke maat 50 tot ongeveer maat 92.

Lees meer »