Elke week nemen we jullie mee in een blog, waar we willekeurig een knoop of een drager bespreken.

Benieuwd wat we voor jullie in petto hebben? Op maandag kan je hier telkens lezen wat onze bevindingen zijn!

Week 74: Babybjörn One

Deze maandag kiezen we voor een heel erge bekend merk dat al verschillende jaren dragers op de markt brengt. Babybjörn is een Zweeds familiebedrijf dat voor zijn producten steeds uitgaat van veiligheid eerst.

Lees meer »

Week 73: Tilia designs Heiwa baby carrier

Een drukke draagweek, met workshops en consulten en verhuur, duidelijke tekenen dat er vakantie aankomt en dat mensen de weg gevonden hebben. We kozen deze week dan ook een drager van bij ons, uit een luchtige zomerse linnen stof, de Heiwa van Tilia designs.

Lees meer »

Week 72: Afrikaanse torsodoek

Deze week bespreken we een hele typische manier van dragen, het torsodragen. Deze manier kwam reeds eerder aan bod bij de Kubeba torsodrager, maar is veel meer bekend door de mooie felle Afrikaanse waxkatoenen doeken die een bekend straatbeeld zijn.

Lees meer »

Week 71: Isara Quick fullbuckle

Deze week komt de Isara Quick fullbuckle uit de kast. Eerder bespraken we al de halfbuckle versie van dit Roemeense draagdoekenmerk. De Quick heeft zowel voor deze als de eerdere hetzelfde model wat rugpand betreft.

Lees meer »

Week 70: Fidella flyclick

Op deze eerste dag van de Europese draagweek, kozen we voor een drager van het Duitse merk Fidella. Deze flyclick baby is hun halfbuckle variant die gemaakt is van de zachte draagdoekenstof waarvoor Fidella bekent staat.

Lees meer »

Week 69: Everyslings click&tie

Deze week kijken we opnieuw naar het Poolse Everyslings. Deze keer naar hun halfbuckle, de Click&tie. Deze draagzak heeft een gesp aan de tailleband en lange knoopbanden. Het is een verstelbare drager die zowel in de breedte als in de hoogte aanpasbaar is, waardoor hij past vanaf een flinke maat 56 tot ongeveer maat 92/98.

Lees meer »

Week 68: Kubeba torsodrager

Deze week gaan we voor een speciaal geval onder de dragers. Deze torsodrager wordt gemaakt van machinaal geweven stof in India en draag je dus op je torso, vergelijkbaar met Afrikaans torsodragen. Je hebt dus geen schouderbanden die gewicht dragen.

Lees meer »

Week 67: Easycarrier toddler

De Easycarrier. Deze week eentje van onze noorderburen. De easycarrier is een drager van drie merken samen: PinkNova, het zusje Wearewovens én Bam&boe. Deze drie (twee) bedrijven hebben voor deze simpele drager hun krachten gebundeld. Vandaag kozen we voor het toddler model. Deze drager is te gebruiken van ongeveer maat 86/92 tot en met maat 104/110.

Lees meer »

Week 66: Tula explore

Een nieuwe week, een nieuwe maandag. Vandaag kiezen we voor de Tula explore, en meer bepaald de coast versie. Deze versie heeft een rugpand van mesh stof wat er voor zorgt dat de drager luchtiger is voor het kindje. De explore is het model van Tula dat voorziet in een face forward optie, oftewel de draagwijze waarbij je kindje met de rug tegen jouw buik zit.

Lees meer »

Week 65: Everyslings EveryAge carrier

Deze week nemen we jullie mee naar Polen. Hier vinden we toch wel een aantal fijne draagmerken terug waaronder deze Everyslings. Dit merk heeft een aantal verschillende draagzakmodellen en vandaag kijken we specifiek naar de Mimi carrier.

Lees meer »

Week 63: Kavka multi-age halfbuckle

Tussen alle dozen met gedoneerde dragers, kwam de afgelopen week ook een pakket met reisdragers om te testen aan. Dit nog weinig bekend merk is afkomstig uit Roemenië, en maakt zijn dragers van zachte draagdoekenstof.

Lees meer »

week 62: Isara standard (V2, V3, trendsetter)

Deze week is Isara nog eens aan de beurt. Een Roemeense producent die deze periode extra lof verdient. Zij zijn momenteel namelijk de organisator van een grootschalige inzamelactie van dragers voor vluchtelingen uit Oekraïne. De oprichtster bezorgt de dragers die haar toegestuurd worden zelf aan de mensen die ze nodig hebben als ze de grens tussen Oekraïne en Roemenië oversteken.

Lees meer »

Week 61: Yaro flex

Deze week kiezen we voor een drager uit Nederland. Het welbekende doekenmerk Yaro bracht een tijdje terug zijn eerste drager uit.

Lees meer »

week 59: Rose&Rebellion baby

Deze week bespreken we een drager uit het Verenigd Koninkrijk. Deze Rose&Rebellion is een simpele drager die je ook bij ons vaak ziet. De naam refereert naar hun leuke printjes die typisch omgeven zijn door zwart canvas, enerzijds lieflijke bloemen en anderzijds wat rebelsere prints. 

Lees meer »

week 56: ergobaby original

Vandaag halen we een gouden oude uit de kast. De Ergobaby original. De eerste drager uit de Ergobaby-familie. Hij is al heel lang op de markt en er zijn al verschillende versies verschenen, steeds met kleine aanpassingen. De basis is door de jaren heen wel steeds hetzelfde gebleven.

Lees meer »

week 55: Cybex yemaya

Vandaag bekijken we een op het zicht ietwat vreemde eend in de draagzakkenwereld. De Yemaya van Cybex. Cybex is een van origine Duits merk dat vooral bekend is van zijn kwalitatief hoogwaardige en uitermate veilige autostoelen. Verder maken ze ook kindermeubels en andere babyproducten waarbij veiligheid en innovatieve stadsstijl hun pijlers zijn.

Lees meer »

week 54: Pure Baby Love draagzak standaard

Pure baby love kwam de afgelopen maanden al een paar keer voorbij. Vandaag bekijken we de allereerste drager die dit Nederlandse bedrijf ontwikkelde. Momenteel wordt deze drager niet meer gemaakt, Pure baby love heeft nieuwere modellen op de markt waarvan we reeds aan aantal bespraken, maar deze is nog te vinden in het sale-hoekje van hun website, en kom je dus ook wel 2de hands tegen.

Lees meer »

week 53: Pure Baby Love Wrap&Go

Vandaag gaan we op bezoek bij onze noorderburen en bespreken we voor jullie de Wrap&Go van Pure Baby Love. Dit Nederlands bedrijf startte in 2014 met de productie van zachte draagdoeken in effen kleuren. Nog steeds zetten ze zich op de kaart met hun zachte en sobere producten in stijlvolle effen kleuren en breidden ondertussen hun gamma uit met onder andere deze halfbuckle draagzak.

Lees meer »

Week 52: Lennylamb hybrid

Deze laatste week van het jaar blijven we bij de halfbuckle als draagsysteem, een systeem waar we beide fan van zijn en dus graag voor jullie uit de doeken doen. DeLennyLamb hybrid is zo een unieke combinatie tussen een draagzak en een doek. 

Lees meer »

Week 51: Oscha Coorie toddler

Deze maandag kijken we naar het westen en gaan de Noordzee over. Oscha is een Schots merk met heel wat mooie doeken. Ze zijn vooral bekend voor hun betekenisvolle patronen en sprekende kleuren en kwaliteitsvolle materialen. En naast hun doeken hebben ze dus een aantal verschillende dragers, waaronder de Coorie.

Lees meer »

week 50: Easy feel extend plus

Vandaag een drager van het Indische merk easy feel. India inderdaad. We blijven vaak binnen Europa, maar vandaag trekken we voor deze drager naar Azië. Easy feel is een familiebedrijf waar iedere drager met veel zorg en liefde gemaakt word met de hand. Ze blijven innoveren en willen de beste kwaliteit voor de baby’s en kinderen die gedragen worden in hun dragers.

Lees meer »

week 49: Scootababy

Maandag draagdag, en vandaag gooien we er een 'specialleke' in. De scootababy is een Amerikaanse drager. Je komt hem hier minder tegen, maar dat wil niet zeggen dat wij hem niet interessant vinden. Wat deze drager zo speciaal maakt? Het is een heupdrager. Je draagt ermee op je heup. Links of rechts, dat kies je zelf.

Lees meer »

Week 48: Little Frog Prime

Deze week doen we nog een keer een Little Frogje. We nemen deze keer hun laatste nieuwe drager onder de loep, namelijk de Prime. Met deze nieuwe draagzak brengt het Poolse bedrijf een drager op de markt die voor de kleintjes (56) past en meegroeit tot ongeveer 2 jaar. 

Lees meer »

Week 47: BabyK’tan

Vandaag bekijken we een draagsysteem dat doet denken aan een doek, maar je knoopt het niet. De Babyk'tan vindt zijn origine in Amerika (hoofdzetel in Florida) en werd ontwikkeld door 2 families die elk een zorgbehoevend kindje hadden. 

Lees meer »

Week 46: Little frog carrier toddler

Vandaag staat Little frog in the picture. Dit Poolse merk is vooral bekend van zijn betaalbare gestreepte katoenen draagdoeken. Ondertussen hebben ze niet alleen ook hele leuke printjes in verschillende wevingen en materialen, maar ook verschillende draagzakken en accessoires.

Lees meer »

Week 45: Manduca Twist

Deze maandag is de Manduca Twist aan de beurt. We bespraken het merk manduca al eens, meer bepaald hun original drager. Nu is het kleine zusje de beurt. De Manduca Twist. Manduca wou met deze drager een drager ontwikkelen die zich concentreert op de essentie, zonder compromissen te moeten sluiten. Deze half buckle is licht en betaalbaar. Gemaakt van biologische stof en specifiek bedoeld voor baby’s tussen maatje 50 en 80. Dit komt overeen met een gemiddeld kind tussen geboorte en 1 jaar.

Lees meer »

Week 44: Lennylamb Lennyhybrid preschool

Deze maandag valt onze keuze nog eens op een drager voor het grotere kind. De lennyhybrid preschool is een half buckle van het poolse familiebedrijf Lennylamb. Gestart in 2007 uit noodzaak. Hun zoontje verkondigde de oorlog aan de koets. En om te vermijden dat ze binnen opgesloten zou zitten, maakte mama haar eerste doek. Ondertussen produceert Lennylamb zowel doeken als dragers en wordt hun gamma wereldwijd verkocht. De nieuwste in hun assortiment is de lennyhybrid preschool.

Lees meer »

week 43: Pure Baby Love baby cross & go

Nieuwe maandag, nieuwe drager. We nemen jullie mee naar Pure baby love. Pure baby love is een Nederlands merk, dat vooral bekend van zijn super zachte doeken, zowel geweven als rekbaar. De laatste jaren brachten ze ook dragers op de markt. Hun nieuwste drager is de baby cross & go. Een full buckle waarmee je een newborn op de buik kan dragen.

Lees meer »

Week 42: Wompat medium

De Wompat is een drager van het Finse merk Wearababy. Deze handgemaakte draagzak bestaat in vier verschillende maatvoering in: baby, medium, toddler en preschool. Ze brachten onlangs ook een verstelbare versie uit, later meer daarover. De drager heeft een buitenzijde van draagdoekenstof (standaard is dat Girasol of Vanamo, maar je kan eender welke doek aanbrengen om een wompat van te laten maken)

Lees meer »

Week 41: Izzzi

Een nieuwe maandag, een nieuwe drager. En deze keer een heel erg nieuwe. Recent ontwikkeld in België, de Izzzi. Volgens de ontwerper een simpele en innovatieve draagoplossing voor pasgeboren baby’s en gemaakt om jou te helpen met wat jij het liefst doet, dragen. Deze drager is ontwikkeld voor de moderne stadsmens voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. De Izzzi is een buitenbeentje, ten opzichte van alles dat we hiervoor al gezien hebben (en waarschijnlijk hierna nog zullen bespreken).

Lees meer »

week 40: Mykay/ByKay Newborn

Deze maandag nemen we nog een keer een Bykay drager onder de loep. Deze keer de bykay newborn ofte de mykay. Een meh dai/halfbuckle speciaal ontwikkeld voor zeer jonge baby’tjes. De bykay dragers en doeken worden ontwikkeld door een Nederlandse moeder die als wens heeft dat iedereen kan dragen. Deze drager is dan ook een wat goedkopere drager op de markt.

Lees meer »

Week 39: Beco soleil

Vandaag bekijken we de Beco soleil, een fullbuckle drager van het merk Beco, ontworpen door een Tsjechische mama in Amerika, meer dan 10 jaar geleden.

Lees meer »

Week 38: Isara Quick halfbuckle

Vandaag bespreken we de Isara Quick halfbuckle, een fijne halfbuckle draagzak han het Roemeense merk Isara, waarvan we eerder al de fullbuckle versie 'the one' uitgelicht hebben.

Lees meer »

Week 37: ByKay Mei tai Deluxe

Vandaag bekijken we voor het eerst een ByKay drager. Een oer-Hollands draagdoekenmerk met dragers en doeken in alle soorten, maten en kleuren. Ontwikkeld door Kay, een moeder van 4 die graag een mooie, modieuze ergonomische drager voor iedereen wil. We bekijken vandaag de mei tai deluxe. Een mei tai, of meh dai, dus dat wil zeggen dat je zowel de tailleband als de schouderbanden knoopt.

Lees meer »

Week 36: Artipoppe zeitgeist baby

Voor deze maandag draagdag nemen we jullie mee naar onze noorderburen. Artipoppe is een Nederlands merk dat vooral bekend staat om zijn duurdere en luxueuzere doeken en om een stevig ietwat controversieel reclamebeleid. 

Lees meer »

Week 35: Storchenwiege carrier

Storchenwiege is een familiebedrijf dat opgericht werd door een Zwitserse grootvader die het beste voor zijn eerste kleindochter wou. Ondertussen heeft het bedrijf zijn thuisbasis in Duitsland en volgden zijn dochters in grootvaders voetsporen. Het aanbod aan doeken werd uitgebreid met een drager. En daar gaan we het deze maandag over hebben.

Lees meer »

Week 34: Fidella fusion baby

Deze maandag een merk dat we nog niet besproken hebben. Fidella. Een Duitse producent die zijn doeken en dragers in Turkije laat maken. Alles is ecologisch geproduceerd, ze hechten veel belang aan het zo klein mogelijk houden van hun ecologische voetafdruk. Vandaag bespreken we de Fidella Fusion baby, een van hun fullbuckle dragers gemaakt uit zachte doekenstof.

Lees meer »

Week 33: Ruckeli

Een nieuwe maandag, dus ook een nieuwe drager. Vandaag is de Ruckeli aan de beurt. Een Duitse drager die volledig in Europa wordt geproduceerd. Ontworpen door 2 papa’s voor papa’s. Maar mama’s kunnen er uiteraard ook prima mee dragen. Eerlijkheid, duurzaamheid en ergonomie zijn de belangrijkste peilers waarop deze drager ontworpen is.

Lees meer »

Week 32: Girasol Mysol

Vandaag gaan we met de Girasol Mysol op reis naar Duitsland, maar ook een beetje naar Guatemala. Girasol is een Duits bedrijf dat zijn stoffen laat weven en zijn doeken en dragers laat maken door wevers, ververs en naaisters in Guatemala. Alles word met de hand gemaakt en is volledig fairtrade. Girasol bestaat al bijna 40 jaar en bracht al in 2009 de Mysol op de markt. Het is een meh dai. Dat wil zeggen dat zowel de schouderbanden als de tailleband te knopen zijn. Je kan wel een andere tailleband aankopen met een klikgesp, zodat het een halfbuckle wordt. Verder bracht Girasol een tijdje terug ook de wrapmysol uit. Verschil met de Mysol zit hem in de schouderbanden.

Lees meer »

Week 31: Minimonkey Twin Mesh

Vandaag is de tweelingdrager van Minimonkey aan de beurt. Minimonkey is een Nederlandse producent gevestigd in Amsterdam. De dame achter Minimonkey ontwikkeld kleine, handige en monkey-proof producten die het leven van ouders en kinderen makkelijker maken. De Twin mesh is een full buckle drager om 2 kinderen tot max 12 kg per kind, gezamenlijk te dragen, en volgt de canvas versie van de twin carrier op, die iets ruimer valt.

Lees meer »

Week 30: Ilmaha mei tai

Deze week bespreken we een drager die we de laatste tijd regelmatig zien voorbij komen op de sociale mediakanalen, namelijk de Ilmaha mei tai. Deze draagzak werd ontworpen door een duo moeder en dochter uit Nederland, die terug naar de basis willen met hun producten. Het woord Ilmaha betekent dan ook pasgeborene. 

Lees meer »

Week 29: Didymos DidySnap

Vandaag gaan we nog een keer naar Duitsland en bespreken we de Didysnap. Deze fullbuckle drager is ontworpen door Didymos, een van de oudste draagdoekenmerken in Europa. 

Lees meer »