Week 128: Babybjörn Harmony

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 23:03

Deze keer kozen we voor een drager van het Zweedse familiebedrijf Babybjörn, namelijk de Harmony.

Sinds jaar en dag brengt deze firma draagzakken op de markt, gelukkig zijn ze de laatste jaren ook meer gaan inzetten op ergonomisch dragen met een spreidzit.

De Harmony heeft de typische features die we van Babybjörn gewoon zijn, namelijk een stevig harnas waaraan je een rugpand klikt met gespen die je over een soort dopje schuift. De tailleband is voorzien van een lendensteun en een soort haakgesp. De schouderbanden zijn licht gevoerd met een stevige curve en vast verbindingsriempje. De banden zijn eerder aan de lange kant.

De drager kan volgens de producent al vanaf de geboorte. Door een stukje dicht te ritsen en in de zitting de ritsen open te zetten kan je een ietwat passende breedte creëren voor kleine kindjes. De fabrikant raad aan op de hoofdsteunflap omhoog te zetten voor ondersteuning. Maar dan komt  het rugpand te hoog en is er kans op rebreathing waarbij er onvoldoende circulatie is van zuurstofrijke lucht en een baby steeds zijn eigen uitgeademde lucht terug inademt. Wij raden dus sowieso aan om de flap geplooid vast te zetten. Wat maatvoering betreft lijkt ons een ruime 56 tot  ongeveer 92 wel een betere keuze.

De drager zelf is vervaardigd uit een soort mesh stof voor extra ademende doorlaatbaarheid. Maar desondanks doet hij toch log aan. 

Wat vinden we er zelf van? Net zoals bij de eerder besproken One is ook hier bij de Harmony een diepe spreidhurkzit niet mogelijk. Ook kan je de drager niet traploos verstellen in de breedte en hoogte. Het zijn twee standen. Hierdoor zullen er broekmaten zijn die echt niet mooi ondersteund worden. Hoewel de schouderbanden eerder te
lang en te krom zijn zitten ze een pak beter dan bij de One. De drager komt met een ingenaaide gebruiksaanwijzing via prentjes maar toch is het niet de meest gebruiksvriendelijke draagzak.

 

-iedereen is anders en elke draagzak is en zit anders. Daarom is uitgebreid passen voor je koopt van het grootse nut.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.