Week 146: Manduca XT

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 om 20:35

Deze week bespreken we de Manduca XT, de verstelbare drager van Manduca. Deze versie groeit dus mee met je kindje zonder gebruik te maken met een insert, maar door de breedte en lengte van het rugpand aan te passen.

Deze variant is de laatste versie van de Duitse drager die al een heel aantal jaren meedraait.

Het is een drager uit canvas, in neutrale kleuren. De breedte van het rugpand kan aangepast worden door de zijkanten onderaan over de tailleband te schuiven in de gewenste richting. Door de bouw van de tailleband blijft het netjes zitten. Er komt dus geen klittenband of knoopsysteem aan te pas. 

De lengte van het rugpand is zoals eerder voorzien van een rits waardoor je een stuk kan dichtzetten en eventueel een zip-in stuk kan inritsen.

Gemiddeld genomen past deze drager nu voor kindjes van maat 56 tot maat 98. De drager is verder voorzien van legpadding en een slaapkapje dat in de dubbele stof weggestopt kan worden. 

De tailleband is zoals gezegd uniek van vorm, er zit een lichte kromming in en uitsparingen ter hoogte van de heupen. De vulling is gemiddeld stevig. De schouderbanden zijn halfzacht, en niet te breed en voorzien van pfa’s, perfect fit adjusters. De schouderbanden zijn recht en kan je zowel recht als gekruist dragen. De klikgespen onderaan de webbing kan je maar in 1 richting goed aanspannen, namelijk naar achteren (of naar voren bij rugdragen).

 

Wat vinden we er zelf van? Het systeem is simpel en doeltreffend. De tunnels aan de tailleband blijven tamelijk goed zitten, maar een zwaarder, zich afzettend kind kan het met wat moeite toch doen verschuiven. De tailleband en schouderbanden voelen prettig aan, al is dit uiteraard persoonlijk. De drager zelf is door de canvasstof eerder log. Het borstbandje zit niet vast om de webbing, maar met een tunnel van stof over de tailleband. Hierdoor kunnen de stukken afzonderlijk afzakken en eventueel verwijderd worden. 

 

- Iedere drager heeft zijn eigen pasvorm en elke persoon zijn eigen lichaamsbouw. Of deze drager bij jou past weet je door grondig uit te testen. -