Week 142: Bykay Tiny

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 20:55

Ook nieuw in het gamma is deze Nederlandse Bykay Tiny, naar eigen zeggen een comfortabele ergonomische draagzak met klikkers die heel geschikt is vanaf de geboorte.

Uiteraard pluizen wij dat even voor jullie uit. De drager is een verkleinde versie van de click classic, met een paar wijzigingen. Zo zijn de schouderbanden niet langer gevuld, maar van zachte stof die je over je schouder kan spreiden voor een betere drukverdeling, je draagt deze namelijk gekruist op je rug. Ook de tailleband, of beter het ontbreken van een tailleband, is nu anders en gevuld met zachte padding. De drager heeft nog steeds geen coupenaden in het rugpand voor het creëren van een mooie zit en het slaapkapje is ook nog steeds een verlengstuk van het rugpand waardoor een bovenrand enkel suggestief is. 

Om vanaf de geboorte te passen moeten we de drager kunnen afstellen zodat de breedte smal genoeg kan onderaan en de hoogte net tot aan de onderkant van de oorlelletjes komt.

Door de tailleband een keertje te twisten als schortdrager wordt het rugpand ingekort. De breedte van de stof kan je zo ook smaller bij elkaar nemen. De schouderbanden klik je in de gespen die niet meteen op het rugpand aanhechten, maar op een gewatteerde sectie die bevestigd is aan het rugpand, een zeer vergelijkbaar systeem als bij de Ergobaby embrace. Hierdoor sluit je de zijkanten zonder rechtstreeks op het rugpand te trekken.

De drager komt in twee versies, een corduroy uitvoering of een gewone.

 

Wat vinden we er zelf van? Simpel en snel, maar niet meteen erg vernieuwend. Of eerder, niet zo doeltreffend als we graag gezien hadden. Het versmallen door zelf de stof wat bij elkaar te proppen, geeft niet meteen een goede afstelling. Het ontbreken van coupenaden en de niet bestaande bovenrand maakt dat het moeilijk is om een echt mooie diepe zit aan te nemen met voldoende ondersteuning. Vanaf de geboorte is daardoor eerder een goede maat 56 in onze opinie. Het twisten verkort alles, maar helaas niet traploos waardoor bij een jonge baby de ondersteuning op een bepaald moment onvoldoende zal zijn, maar niet getwist komt het rugpand nog te hoog. Door het aanhechten op de gewatteerde band halverwege het rugpand kan je evengoed druk zetten op een verkeerde plek als de baby niet helemaal laag genoeg gepositioneerd is zodat het ruggetje hol komt te staan bij foutief aanspannen.  

 

- Iedere draagzak heeft een specifiek model, en elk lijf heeft een specifieke bouw. Misschien past deze draagzak helemaal op jouw lijf, misschien ook helemaal niet. Dit weet je pas door uitgebreid te passen. -