Week 150: Boba bliss

Gepubliceerd op 27 november 2023 om 16:25

Ook deze is al even nieuw binnen. Het laatste nieuwe model van Boba, de Boba Bliss. Net zoals een heel reeks andere merken heeft ook dit Amerikaanse bedrijf nu een rekbare draagzak voor de kleintjes.

Wat maakt deze nu anders dan de rekbare draagzakken van andere merken die hier reeds de revue passeerden? Hij bestaat net als de andere uit zachte rekbare stof, is heel aaibaar en besteld voor de kleinsten. 
De Bliss heeft een rechte smalle gevoerde tailleband waarop het rugpand bevestigd is. Het rugpand is niet verstelbaar in breedte, de stof is smal bevestigd en kan gespreid worden zover als nodig.

De drager is eigenlijk opgebouwd zoals de twee schuine banen van een rekbare doek, maar dan vastgezet. Hierdoor ontstaat als het ware een kruis dat van knie tot knie en van schouder tot schouder ondersteund. De schouderbanden zijn dus de uitlopende doekbanen die overgaan in webbing welke je kruist op je rug en halverwege de zijkant van je kindje vastklikt. Hierdoor heb je ook aan de zijkant een mooie omsluiting. 
Boba voorziet twee lusjes waarmee je de banen bundelt zodat er een goede luchtcirculatie gegarandeerd wordt.

Wat vinden we er zelf van? De drager komt in de fijne zachte boba rekbare stof in zachte basiskleuren. Het idee met de lusjes is fijn, de ondersteuning loopt zo tot waar je ze graag wil hebben. Door de rekbare stof die vastzit aan en tailleband is het iets minder goed mogelijk om de knietjes goed hoog te krijgen. De klikgesp op de zijkant heeft de neiging om het rugpand iets te breed te trekken en te trekken op het ruggetje. Gelukkig is de stof rekbaar en kan je hier gemakkelijk op toezien.

 

-Iedere drager heeft een ander model, elk persoon een andere bouw. Of deze drager voor jullie geschikt is, weet je enkel door goed te passen. -