Week 157: Rookie Revolution

Gepubliceerd op 15 januari 2024 om 14:29

Deze week kozen we voor een luxe draagzak, namelijk de Rookie Revolution. Hoewel de naam doet vermoeden dat er een Engelse oorsprong achter zit, is het bedrijf gevestigd in Duitsland. De eerste Rookie drager ontstond toen de noodzaak voor een kwalitatieve en comfortabele draagzak tijdens een wereldreis zich opdrong.
Rookie heeft meerdere modellen op de markt, en allemaal stralen ze luxe en klasse uit. Het prijskaartje is dan ook hoger dan we gewoon zijn van de andere commerciële draagzakmerken.

Deze Revolution wordt door het bedrijf zelf aangeraden als opvolg draagzak vanaf ongeveer zes maanden tot twee jaar in leeftijd. Deze fullbuckle drager is dan ook aanpasbaar in de breedte en ook het rugpand kan je door de tailleband twisten inkorten, waardoor hij passend gemaakt kan worden voor een baby van ongeveer maat 62 tot en met maat 86.

Deze draagzak is beschikbaar in mooie neutrale kleuren, en gemaakt van kwalitatief Italiaans linnen.

De tailleband is smal en recht en over de gehele lengte gevoerd met een wat stevigere dunne padding. De drager is in eerste instantie voorzien als schortmodeldrager, en kan voor de kleinere baby's met een touwtje onderaan smaller gezet worden en getwist zodat hij niet meer als schortmodel gedragen wordt.

De schouderbanden zijn voorzien van een nep lederen stuk wat meteen een verhoogde mate van elegantie creëert. Aan de onderzijde van de schouderbanden zijn lipjes voorzien waar het borstclipje op verschillende standen kan aan vastgemaakt worden. De schouderbanden zelf hebben een stevige kromming en zijn eveneens voorzien van een zelfde dunne padding en hechten aan op de tailleband. Ze kunnen niet losgeklikt worden.

Het slaapkapje is netjes weggewerkt bovenaan het rugpand in een met een rits afsluitbaar zakje. 

Wat vinden we er zelf van? De drager heeft een fijne uitstraling, en de lederen stukken zijn echte eyecatchers. Over de drager zelf is goed nagedacht, zelfs iemand zonder ervaring kan hem netjes omdoen en afstellen. De stevige kromming in de schouderbanden maakt wel dat hij niet voor iedereen mooi aansluit, en ook het rugpand is tamelijk wijd bovenaan. Het bovenste deel van het rugpand is een losse flap die eigenlijk te hoog komt, maar je kan deze wel Gewoon omplooien. De tailleband met klittenband is snel en simpel, maar de wat stevige vulling maakt dat het bulky wordt daar waar de twee stukken elkaar overlappen. Het model leent zich wel niet tot een mooie spreidhurkzit, De billen kunnen eigenlijk niet diep genoeg zakken in het rugpand. Het bord clipje is aan de ene kant heel kort bevestigd op de schouderband, wat maakt dat het moeilijk is om deze snel dicht te klikken.

 

- Iedere draagzak heeft een andere pasvorm, en elke persoon is anders gebouwd. Om een miskoop te voorkomen pas je best of of deze drager bij jou lichaamsbouw past.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.