Week 158: Neko onbuhimo

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 13:21

Eerder kwam het Turkse merk Neko al voorbij. Deze is aan een fikse opmars bezig hier in Europa, en terecht. De mooie printjes en zachte stoffen zijn zeker een aanrader. 

Deze week kozen we voor de onbuhimo. Een onbuhimo is een drager die enkel schouderbanden heeft en is origineel bedoeld om gedragen te worden op de rug. 

De Neko onbuhimo is voorzien van bredere en halfdikke, zacht gevulde schouderbanden die taps toelopen. De laddergesp zit op het einde van de padding waardoor je aanspant naar beneden/schuin naar achteren. Bovenaan zijn er pfa's of perfect fit adjusters voorzien. 

Het rugpand is verstelbaar in de breedte door de ingewerkte webbing met drukknopen en  verstelbaar in de hoogte door de koordjes met koordstoppers aan de zijkant. De drager is ongeveer aan te passen voor maten 74 tot 98.

Een vast slaapkapje en legpadding is ook voorzien.

 

Wat vinden we er zelf van? Een onbuhimo moet je liggen, je draagt namelijk het gewicht heel anders verdeeld dan bij een drager met tailleband, namelijk alles op je schouders. Vaak is het hoog genoeg krijgen van dit type drager wat lastiger omdat de schouderbanden te lang zijn. Dat is hier niet het geval, er is genoeg ruimte om hoog te dragen. Het aanspannen naar achteren is wel wat lastiger als de laddergesp meer onder je oksel verdwijnt bij een korte en smalle lichaamsbouw. De breedte is niet heel breed, en had als type drager waar in de hoogte meer ruimte zit, maar waarmee je je kindje toch met armen uit draagt wel wat meer mogen zijn. De aanhechting van de schouderbanden onderaan laat nog iets ruimte voor een flapje, maar in de praktijk is dit overbodig en vaak zelfs moeilijker tussen jullie beide in te krijgen.

 

-Iedere drager is anders, en past dus niet zomaar op elk uniek lichaam. Pas daar om goed voor je koopt. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.