Week 166: Kaami buckle tai met ringen

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 16:56

Kaami Slings kwam al eerder voorbij, een relatief onbekend Duitstalig merk hier in onze contreien, maar daarom niet hoog gewaardeerd. De mama achter Kaami heeft vooral de liefde voor de kinderen en de liefde voor het materiaal hoog in het vaandel staan. 

Deze Buckletai is de halfbuckle versie. Deze bestaat in essentie uit een rugpand met een tailleband die je bevestigd met klikgesp en de lange schouderbanden die je afknoopt, of in dit specifieke geval met ringen vastzet. Een Halfbuckle dus. De extra optie om de ringen te gebruiken is interessant als je zelf moeilijk spanning kan houden om af te knopen.

De tailleband is voorzien van een tunnel met klittenband om de breedte aan te passen. Bijkomend is er net boven de tailleband een touwtje ingewerkt om echt kort te zetten. De hoogte is niet aanpasbaar. Aan beide uiteinde van de rechte tailleband die taps toeloopt zitten twee medium slingringen vastgenaaid die in beide richtingen kunnen dienst doen.

De schouderbanden zijn voorzien van een lichte padding met sierstiksel en zijn ook meteen uitspreidbaar. Er zitten eveneens pfa's of perfect fit adjusters op. De doekbanen zijn halve doekbreedte en behoorlijk in lengte. Ze kunnen zowel klassiek afgeknoopt worden als met behulp van de ringen vastgezet, en dit in twee richtingen. 

Bovenaan het rugpand is eveneens een touwtje ingewerkt en zit het slaapkapje vast aan, dat op twee plekken op de schouderbanden kan vastgezet worden. 

De drager is bovendien volledig vervaardigd uit draagdoekenstof die mooi en soepel valt.

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is niet inkortbaar in de hoogte en dat maakt dat hij niet geschikt is voor echt kleine kindjes. Gemiddeld genomen is maat 62 nodig om de stof goed te vullen en tot ongeveer maat 92/98 kan deze vlot gebruikt worden, vooral in de breedte dan. De tailleband is voorzien van een 1 cm dikke ietwat stevigere closed cell vulling, niet iedereen houdt van dit iets hardere materiaal. De ringen zouden meerwaarde kunnen hebben, maar zijn wel heel erg aanwezig en maken de drager luid en zwaar. 

 

- Iedere drager is anders van snit en elke persoon is anders gebouwd. Of deze drager voor jou en je kindje fijn zit, weet je enkel na uitgebreid passen. -