Week 141: Babylonia tricot easy

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 20:21

Deze nieuwe drager in ons eigenste Babylonia is een echte innovatie.

Deze draagzak is eigenlijk geen draagzak. Onder draagzak verstaan we namelijk alle draagsystemen die een voorgevormd rugpand hebben, en dat is hier niet het geval. Het systeem is het beste te vergelijken met rekbare doek, maar dan zonder dat je die lange lap stof moet knopen.

Op de rug is er een brede strook voorzien zodat de druk mooi verdeeld wordt op de juiste plekken. De onderkant wordt op z'n plaats gehouden door een tailleband met klittenband en de schouderbanden kruis je vooraan en klik je in elkaar op de rug, en kan je meteen zo op de juiste spanning brengen. 
Het systeem lijkt een beetje op een drager die je achterstevoren omdoet. 
De extra band zet de twee schuine banen vast en voor voldoende zuurstof zijn er twee lusjes voorzien die je omknoopt en op de juiste plek schuift.

Wat vinden we zelf ervan? Het systeem is simpel, al heb je voor het omdoen de eerste keer best even de handleiding gelezen. Het concept is net als een rekbare doek, de doekbanen op spanning brengen gaat vlot, zelfs voor een kleine en fijne mama kan er voldoende aangespannen worden. Er is nagedacht over eenvoud en doeltreffendheid. De lusjes kan je gemakkelijk naar beneden schuiven zodat de toevoer van zuurstof gegarandeerd bijft. Een fijn alternatief voor mensen die het knopen niet zien zitten. Enige minpuntje is de band die je met klittenband omdoet. Deze is namelijk smal, wat voor sommige mensen kan snijden. Ook de rek aan de achterkant van de band is voor mensen met een gevoelige huid tamelijk voelbaar/aanwezig. Dat de losse band ook meteen een opbergzakje vormt is wel een pluspunt.

 

- Ieder draagsysteem is anders,  en elk persoon is anders. Of dit systeem voor jou fijn zit, weet je pas als je het uitprobeert. -