Week 153: Lilababy sling

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 21:03

We zien ze ondertussen overal wel verschijnen, de zogezegde knuffeldoeken, bonding slings, maar al deze varianten zijn niet geschikt om te dragen, een enkele variant daargelaten.
Probleem met deze slings zit hoofdzakelijk in de rekbaarheid, deze geeft niet genoeg ondersteuning om veilig als draagsysteem te kunnen doorgaan.

De Lilababy sling van deze week doet dat wel. Het is een loop gemaakt van twee lagen niet rekbare stof. Cruciaal bij dit soort slings zit hem dan verder ook nog in maatvoering. Deze Lilababy komt in verschillende maten, en deze maat moet perfect bij je lichaam passen om de juiste steun te kunnen geven aan een baby. Zo is een maat M in totaal ongeveer 4cm korter dan een maat L en dat verschil kan betekenen dat bvb een newborn net wel of net niet veilig in dit systeem kan gedragen worden.

De stof zelf is luchtig en de slings bestaan in verschillende kleurencombi's. Die combo van twee kleuren maakt dat je duidelijk de binnen en buitenkant herkent. 
De schoudernaad is voorzien van uitstulping zodat de stof mooi op je schouder blijft zitten. 

Wat vinden we er zelf van? Het systeem is simpel, en doeltreffend, eens je de juiste maat hebt. De niet rekkende stof is eerder stug en drapeert niet heel mooi om het lijf van je kindje. Eens je de doek juist hebt zitten, is het wel een stevige comfortabele sling, al blijft het enigszins asymmetrisch dragen een scheefheid veroorzaken.

 

-Alle mensen zijn uniek, en deze drager is dat ook. Of dit iets voor jou is, kom je te weten als je uitgebreid past.-