Week 135: Bébé Sachi meh dai

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 09:35

We bespreken deze week opnieuw een meh dai type draagzak. De Bébé Sachi is een verstelbare drager met knoopbanden. Dus zowel de tailleband als de schouderbanden knoop je rond je lichaam. 

Bebe Sachi is van origine handgeweven en afkomstig uit Bangladesh. Deze sociale onderneming startte in 2011 met het project om zoveel mogelijk arbeiders lokaal te houden ipv te laten emigreren naar de grote stad. Zo was er werk en konden tegelijkertijd de akkers blijven bewerkt worden. Bij ons staat het merk vooral bekend om zijn regenboogdoeken en dragers, welke vaak ingezet worden bij het aanleren van technieken door draagconsulenten. De zachte stof is fleurig en soepel en heeft een mooie grip, en elk item komt in een uit dezelfde stof vervaardigde draagtas.

De meh dai in kwestie is eerder simpel, en kan enkel onderaan met een touwtje smaller gemaakt worden. De bovenkant van het rugpand heeft een wat overbodig flapje en is licht gewatteerd. 

De drager mooi passend maken is eigenlijk pas goed vanaf een mooie maat 68 tot ongeveer maat 92.

De schouderbanden zijn schuin ingepland en hebben geen vulling maar zijn meteen goed uitspreidbaar.

 

Wat vinden we er zelf van? De verstelbaarheid laat wat te wensen over, en ook het rare flapje heeft geen meerwaarde. Verder is het een simpele fleurige meh dai. De schouderbanden en tailleband zijn beide fijn te knopen en houden een mooie spanning. Het tasje is ook zeker een plus.

 

- Iedere drager heeft een andere vorm, elke persoon een andere bouw. Of deze drager voor jou de juiste is, weet je pas als je uitgebreid uitprobeert.-