Week 172: Buzzidil XL

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 15:36

Vandaag staat de Buzzidil XL op het programma. Eerder bespraken we al andere modellen van dit Oostenrijkse draagmerk, deze keer dus hun kleuterdrager.

Het is een verstelbare fullbuckle draagzak. Dat betekent dat de volledige draagzak met gespen af te stellen en vast te klikken is voor de dragende persoon en dat hij op maat kan gemaakt worden voor kindjes tussen ongeveer maat 86 en maat 110. Het rugpand kan door middel van koordjes met koordstoppers in de breedte smaller gezet worden, zowel onderaan de zitting als bovenaan het rugpand. Inkorten van de hoogte gebeurt eveneens met koordjes en koordstoppers aan de zijkant van het rugpand. 

De tailleband is halfhard gevuld, is breed en loopt taps toe. Hierdoor wordt de illusie van een curve gecreëerd. 

De schouderbanden zijn zacht en breed en kunnen dankzij een klikgesp onderaan en een laddergesp op het einde van de padding zowel gekruist als recht gedragen worden en worden aangespannen in beide richtingen. Voor mensen die snel last hebben van voelbare webbing onder de arm is er de mogelijkheid om de schouderbanden vast te klikken op de tailleband ipv op het rugpand.

Het slaapkapje heeft de typische uitlopende vorm van Buzzidil en is eveneens met koordjes en elastieken aanpasbaar en vastzetbaar. 

De klikgespen aan de schouderbanden zijn voorzien van een driepuntsluiting.

 

Wat vinden we er zelf van? Net zoals steeds is ook bij dit model van Buzzidil nagedacht over heel wat features. De verstelbaarheid met koordjes is simpel en elegant, al kan een veelgebruikt touwtje wel eens wat schuiven in een koordstopper. Ook de koordjes om de zitting te versmallen zijn voorzien van een extra padding voor meer comfort. Het is een niet te ingewikkelde drager die zichzelf uitwijst. De optie om de schouderbanden aan de tailleband te bevestigen is niet meteen een noodzaak wat houding betreft bij de peuter en kleuters, maar het kan voor sommige ouders een echte meerwaarde zijn wat betreft comfort. Het slaapkapje is ruim inzetbaar als nekrolletje en zijdelingse ondersteuning.

 

- Elke draagzak is anders gemaakt en elk lichaam is anders gebouwd. Of deze drager bij jouw goed en fijn zit, weet je enkel na uitgebreid passen. -