Week 160: Bykay click carrier deluxe pro

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 18:00

We trokken afgelopen weekend naar Nederland voor de voorstelling van deze vernieuwde draagzak van Kay, de ByKay click carrier deluxe pro. Bykay is een klein bedrijf dat bij het maken van dragers en doeken enorm gefocust is op duurzaamheid en ecologische voetafdruk. Zo gebruiken ze zelfs oude afgedankte jeansbroeken voor hun dragers.

Deze click deluxe pro is een fullbuckle drager, dat betekent dus dat de draagzak overal voorzien is van gespsluitingen. Het is een drager voorzien van een gevulde tailleband en een rugpand dat aanpasbaar is in hoogte en breedte, grofweg van een hele stevige maat 56 tot ongeveer maat 92.

De tailleband is stevig maar niet te hard gevuld en heeft een rechte vorm. De stof van het rugpand loopt met een tunnel eroverheen en kan zowel als gewone drager als als schortmodel drager gebruikt worden. Er is geen klittenband meer aanwezig, dit was bij het gewone model nog wel het geval. Je maakt het rugpand smaller door de stof op te schuiven over de band heen. Het rugpand is in te korten met laddergespen bovenaan het rugpand waarbij de webbing in het pand zelf loopt. 

De schouderbanden zijn zacht en dik gevoerd en lopen over in brede webbing, typisch voor de Bykay dragers. Een klikgesp van 5cm is in beide richtingen verstelbaar, en je kan de drager ook gekruist dragen. Het borstriempje zit enkel rond 1 schouderband bevestigd. Bovenaan de schouderbanden zitten dus de laddergespen die naast het rugpand inkorten ook dienstdoen als pfa’s of perfect fit adjusters.

Het slaapkapje is een verlengde van het rugpand. Hierdoor krijg je dus geen duidelijke aflijning van de bovenste rand.

 

Wat vinden we er zelf van? De pro versie heeft een aantal aanpassingen tegenover de vorige versie van deze click deluxe carrier, maar of ze echt een verbetering zijn laten we liever in het midden. De tailleband die nu zowel als schortdrager en als niet schortdrager kan gebruikt worden is fijn, maar het ontbreken van klittenband zorgt ervoor dat wat grotere kindjes met tegenwringen het rugpand zelf terug smaller kunnen duwen, zo is de ondersteuning niet ideaal. Bovenaan het rugpand zit een koordje met koordstoppers verwerkt, om de drager bovenaan wat minder wijd te maken, maar hierdoor kan een kindje net gaan hangen en in dit geval zit het touwtje niet op de goede hoogte. Zo is het lastig om een baby met maat 56 er mooi in te passen met genoeg steun. Het vastmaken van het borstriempje vraagt wel wat handigheid. De dragers komen in verschillende stofjes, en een daarvan is deze mooie jacquard weving. Soepel en zacht, recht uit de doos.

 

- Iedere drager is anders van vorm, en elke persoon is anders gebouwd. Of er een match is tussen deze drager en jouw lichaam ondervind je pas door goed te passen. -