Week 148: Fidella flowclick baby

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 21:26

De Fidella flowclick is een van de halfbuckle modellen van het Duitse Fidella. Een halfbuckle is een voorgevormde drager die voor de helft sluit met een gesp, in dit geval op de tailleband, en voor de andere helft te knopen is. De schouderbanden zijn dus lange knoopbanden.

Net zoals de eerder besproken flyclick heeft deze drager een dunne zachtgevulde tailleband, en een rugpand dat doormidden van touwtjes te versmallen is in de breedte en in te korten in de hoogte. Op deze manier is de flowclick baby geschikt voor een kleine baby in een flinke maat 50 tot ongeveer maat 86.

Het verschil met het broertje zit in de schouderbanden. Bij de flyclick zijn deze zacht gevuld en uitspreidbaar. Bij de flowclick zijn de banden niet uitspreidbaar, ze zijn dus ook  op de eindes smal. De voering op de schouders is gelijk.

Het slaapkapje is vast, wijder uitlopend naar het uiteinde toe.

Wat vinden we er zelf van? Net zoals bij alle modellen van Fidella zijn we fan van de zachte tailleband. De schouderbanden zijn eveneens fijn gevuld en korter dan bij de flyclick/flytai. Het afknopen gebeurt dus snel onder de billen van je kindje. Door de touwtjes kan je traploos verstellen, maar net hier hebben veel ouders wel wat moeite mee om het aan beide kanten mooi gelijk te krijgen. Verder is het een eenvoudige maar doeltreffende drager zonder poespas.

 

- Iedere drager heeft een uniek model, elk persoon een andere bouw. Of deze pasvorm bij jouw lijf past weet je enkel door goed uit te proberen. -