Week 139: Lunadream Grow Up air

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 07:54

Lunadream is een klein Pools familiebedrijfje, waarbij hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen centraal staat.

Alle doeken en dragers zijn gemaakt van gecertificeerd OEKO-TEX 100 materiaal.

Deze Grow up air is hun meegroei draagzak, voorzien van een mesh sectie voor de warmere periodes, welke dicht te maken is doormidden van een extra stuk stof met drukknoopjes.

Het is een fullbuckle draagzak, waarbij je de breedte kan aanpassen met behulp van klittenband aan de achterkant van de tailleband. Die licht gecurvde tailleband is gevuld met closed cell foam voor middelmatige stevigheid.

De schouderbanden zijn bovenaan voorzien van pfa's of perfect fit adjusters, zodat de lengte van de padding kan opgeschoven worden. Onderaan zitten er klikgespen. Hierdoor kan je de drager ziwen H-stijl dragen als X-stijl (respectievelijk recht of gekruist). De banden zijn niet te breed en hebben een dikkere zachte vulling. De mogelijkheid om te kiezen voor aanhechting op het rugpand of aanhechting op de tailleband is een mooie plus. 
Deze drager past ongeveer vanaf maat 68 tot en met maat 104. 
De drager heeft een slaapkapje dat verwijderbaar is en ook het rugpaneel dat over de meshsectie zit is met kleine drukknoopjes bevestigd.

Wat vinden we er zelf van? De drager is simpel in gebruik, en snel om te bouwen naar mesh variant. Wel jammer dat je dan met een los stukje stof zit, met het oog op kwijtraken, maar wel tof dat hier het decoratief aspect inzit. De drager is niet aan te passen in de hoogte, hierdoor past hij niet voor hele kleine baby's. Het rugpand is bovenaan ook tamelijk breed, hierdoor vallen de schouderbanden breed en is er teveel ruimte voor een kleine baby. De optie om te kruisen en daarbij ook nog vast te hechten op de tailleband is wel een plus. Het aanspannen is helaas wel maar in 1 richting voorzien, namelijk naar achteren, voor veel mensen tegen de hand.

-Iedere drager heeft een andere snit, en elk lichaam is anders gebouwd. Of deze drager iets voor jou is, weet je pas als je hem uitgebreid hebt gepast.-