Week 162: Soozebaby kiss and carry

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 15:22

Deze week bekijken we de Snoozebaby Kiss&Carry draagzak.
Het Nederlandse bedrijf is ondertussen al meer dan 17 jaar bekend om zijn zachte, functionele, speelse en veilige stoffenbabyartikelen, alles voorzien van zogenaamde ‘tags’ of kleine labeltjes waar kleine en minder kleine baby’s naar hartelust aan kunnen friemelen. Volgens de twee dames achter het merk biedt het rust en comfort, en stimuleert de zintuigen.

Deze draagzak komt in een setje met een handige draagtas en bijpassende zachte sjaal. De drager zelf is een halfbuckle, maar geen standaard halfbuckle. Je start met het wikkelen van twee banen van rekbare stof over je kindje en over je schouder, een beetje hetzelfde effect als de rekbare doek op het moment dat je kindje op het kruis zit en je de stof gaat spreiden over de rug van het kind. Deze banden kruis je op je rug en knoop je vooraan af.

Daarna gaat er nog een canvas flap, met verwijderbare teddyvoering, over je kindje om de banden vast te zetten en om de steun wat hoger in de nek te verkrijgen. 

De schouderbanden zijn dus van zachte rekbare stof. De tailleband is zacht en halfdicht gevoerd. De banden die de zitting creëren zijn in breedte aanpasbaar door een ingebouwd lintensysteem dat je met drukknoopjes smaller kan vastzetten. De hoogte van de flap is eveneens door op te rollen en vast te zetten met drukknoopjes aan te passen. Aan de zijkant onderaan zijn er nog trekkoordjes in het canvas deel verwerkt waardoor je de zijkanten beter kan laten aansluiten.

De fabrikant geeft zelf aan dat deze drager past van maat 50 tot maat 80, maar proefondervindelijk blijkt het eerder een dikke maat 56 tot 74 te zijn.

 

Wat vinden we er zelf van? De handleiding is eerder summier, maar bevat wel nuttige informatie die goed doordacht is. De drager zelf is ook goed doordacht, en stapsgewijs gemerkt zodat ouders duidelijk zien in welke volgorde je alles hoort aan te spannen. De rekbare stof is fijn, maar niet breed genoeg uitspreidbaar over de rug, de V waar beide banden overlappen ligt erg laag, en de banden zelf zijn niet lang. Het gevoerde deel is onnodig en te warm. De flap zelf sluit niet mooi om het geheel. Op zich dus een drager die een meerwaarde had kunnen zijn, maar de uitvoering schiet wat te kort.

 

- Iedere drager is anders van model, en elk lichaam heeft een andere bouw. Ga eerst passen, zo voorkom je een miskoop. -