Week 159: Little Frog toddler Swift

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 17:36

Deze week kijken we naar de vernieuwde toddler versie van het Poolse draagzakkenmerk Littel Frog. Een tijd geleden stopten ze met de toenmalige toddler carrier, om nu terug te starten met deze toddler Swift.

De visie achter deze drager is om hem eleganter en lichter te maken, toegspitst op de leeftijd van ongeveer een jaar tot 3 jaar, zo ongeveer tot wanneer de kindjes minder gedragen worden omdat ze op school zitten.

Wat is er allemaal anders ten opzichte van de 'oude' toddler? De drager is enkel nog te verstellen in de hoogte, het rugpand kan niet meer smaller gezet worden ter hoogte van de tailleband. Het systeem met de klittenband is dus verdwenen. Het rugpand kan wel nog verkort worden voor die kindjes die graag met de armpjes uit de drager gedragen worden. 

De schouderbanden zijn nog wel voorzien van pfa's maar hebben geen doorlopende zwarte nylonband meer. De band hecht aan het rugpand aan met een laddergesp en geen klikgesp, de schouderbanden kan je dus niet meer kruisen. 

Het slaapkapjes is ook niet meer aanwezig. Wat is wel gebleven? De comfortabele soepele padding van de tailleband, net dik en stevig genoeg om toch zacht te zijn en de dikkere voering in de schouderbanden die we al kenden. De lengte is ook quasi hetzelfde gebleven.

 

Wat vinden we er zelf van? Een aantal aanpassingen zijn inderdaad fijn, zowel voor het oog als voor het gevoel, de lichte drager werkt fijner. Maar sommige zaken, hoewel de gedachtengang erachter te volgen is, overtuigen ouders misschien minder nu. Het opzet is zeker geslaagd, het is een comfortabele en soepel zittende drager die een pak lichter is dan zijn voorganger. Hij is daardoor ook meteen een stuk compacter op te vouwen. De gesp op de tailleband is helaas wel geen driepuntsgesp meer en het veiliheidselastiekje ontbreekt.

 

- Iedere draagzak heeft een andere snit, en elke mens heeft een andere bouw. Voorkom een miskoop en zorg voor een uitgebreide passessie alvorens je zelf koopt. - 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.