Week 163: Fräulein Hübsch Soft tai baby

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 21:32

Niet zo bekend bij ons, maar af en toe kom je dit Oostenrijkse merk tegen. De eerste voorgevormde Fräulein Hübsch meh dai werd ontworpen door een mama die hopeloos zocht naar een alternatief voor een draagdoek. Ze ging tenslotte zelf achter de naaimachine zitten en maakte zo een comfortabele, aanpasbare babydrager die ook nog mooi was om te zien. Naast ergonomie en een goede pasvorm draagt het bedrijf ook het milieu een warm hart toe, en zorgen ze voor een CO2 neutraal transport zonder plastic verpakkingen.

Ondertussen zijn er verschillende modellen beschikbaar waaronder deze Soft Tai baby, een halfbuckle met smal uitlopende banden.

De drager is  voorzien van een zacht gevoerde, rechte tailleband die door een tunnel onderaan het rugpand loopt, voorzien van klittenband aan de voorzijde. Hierdoor kan je het rugpand onderaan smaller instellen zodat deze versie past vanaf maat 50 tot 80 naar eigen zeggen (het staat zelfs vermeld op het label, in plaats van de gebruikelijke kilogrammen), maar wij opteren eerder maat 56. Dit omdat je de drager niet kan aanpassen in de hoogte. Het is een drager met een vast slaapkapje dat wel kan gebruikt worden om iets extra hoogte te creëren, met een zeer typerend houtje-touwtje systeem, maar voor een baby in maat 50 komt het rugpand dus eigenlijk te hoog. 

De schouderbanden zijn eveneens zacht en soepel gevoerd, en eerder breed. Ze staan relatief recht ingepland op het rugpand en zijn niet extreem lang, ideaal dus als je liever geen lange einden wegwerkt. De dragers worden gemaakt uit een soepele kruiskeper of jacquard geweven stof.

 

Wat vinden we er zelf van? Het is een simpele soepele drager die netjes aansluit door de zachte vulling, met een eerder robuuste uitstraling vanwege de bredere banden. De drager is niet aanpasbaar in de hoogte, en dat is wel een degelijk minpunt.  Hij doet in dat opzicht heel erg aan zoals de Kokadi, tot aan de ontbrekende legpadding toe. De snit van het rugpand is voorzien van mooie coupenaden en de houtje-touwtje knopen geven een leuke extra touch aan de drager. Doordat er zo weinig aan te passen valt aan de drager voor ouders is hij heel gemakkelijk in gebruik en totaal niet overweldigend, wat sommige andere halfbuckle systemen wel hebben.

 

- Iedere drager heeft zijn eigen snit, net zoals elk lichaam uniek is. Ga zeker passen zodat je weet of deze drager bij jou matcht. -