Week 155: Oscha evolve

Gepubliceerd op 1 januari 2024 om 17:33

Een nieuwjaar starten we uiteraard met een nieuwe blog. Omdat zo een 1e januari toch iets feestelijk heeft kozen we voor één van de mooiere dragers uit onze grote draagbib. Deze Oscha Evolve is een heuse tot toddler drager. Dat betekent dat hij geschikt is voor kindjes van maat 86 tot ongeveer 110.

Typisch aan de Oscha draagzakken is de tailleband die slap gevoerd is, en die een extra flap heeft als extra padding voor de webbing. De band is recht en niet breed.

De schouderbanden hebben dezelfde slappe padding en lopen recht, ze kunnen desgewenst gekruist gedragen worden, want de webbing is met een klikgesp bevestigd aan de onderkant van de schouderbanden. De aanhechting is in dit geval niet op halverwege het rugpand, maar onderaan, waarbij je de banden met extra padding gebruikt om de beentjes nog meer te ondersteunen. 
Het rugpand is niet verstelbaar in hoogte, en het slaapkapje is los. 

Wat vinden we er zelf van? Wij zijn helemaal verkocht aan de ruime keuze van Oscha  draagdoekenstofprints. Heldere kleuren en kwaliteitsvolle materialen, de meeste stoffen zijn al meteen heerlijk zacht en aaibaar. De drager heeft een unieke snit, de aanhechting van de schouderbanden met extra ondersteuning van de beentjes is zeker een plus. Als vulling gebruikt Oscha geen open cell foam, wat de draagzak wel een loggere uitstraling geeft. Minpunt dat we ook al bij de eerdere modellen zagen, is de te wijde bovenkant.

 

- Iedere drager heeft een ander model, elke persoon ook. Of deze twee een match vormen, weet je pas als je goed uitprobeert.-