Week 143: Didyclick 4U Toddler

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 13:15

Deze Duitse drager van Didymos is het grote broertje van de didyclick baby, de vernieuwde U-versie.

Het is een halfbuckle met niet gevulde schouderbanden. Dat betekent dat je de tailleband vastmaakt met een klikgesp en de schouderbanden knoopt. De banden zijn extra lang wat het knopen met grotere kindjes heel fijn maakt omdat je dan op verschillende manieren de druk anders kan plaatsen en verdelen.  Ze staan net als bij het kleine broertje tamelijk schuin ingepland, en zonder vulling kan je dus ook hier nog een en ander anders doen met de banden. 

De tailleband van de Didyclick toddler 4U heeft de nieuwere U-vorm, dit is de iets meer gekromde vorm dan de vroegere rechte band. De breedte is hetzelfde gebleven en eerder smal. Het rugpand heeft onderaan een tunnel met klittenband die je over de tailleband vast zet, op de breedte die je zelf aanpast. 

In de zijkant van het rugpand zijn touwtjes met koordstoppers ingewerkt om de hoogte van het rugpand aan te passen. Hierdoor past deze drager ongeveer vanaf maat 80/86 tot ongeveer maat 104/110 afhankelijk van de verhoudingen van je kindje.

Het slaapkapje zit vast aan het rugpand en de drager heeft een goede legpadding.

 

Wat vinden we er zelf van? De extra lange banden zijn zeker een plus, vooral bij grotere en zwaardere kindjes is een betere drukverdeling wenselijk, wat je hierdoor dus kan bereiken. De schuine inplanting is niet voor iedereen even aangenaam. Het biedt extra mogelijkheden, maar de druk van de schouderbanden komt hierdoor wel anders op je schouders terecht. De veranderde vorm van de tailleband is zeker een meerwaarde, al is ook dit heel persoonlijk, en voor ons is een iets bredere band meer wenselijk. De drager heeft geen coupenaden wat een mooie zit moeilijker maakt. 

 

- Iedere drager heeft een eigen pasvorm, ieder persoon heeft een uniek lichaam. Of deze drager geschikt is voor jouw bouw, weet je maar als je uitgebreid gaat passen. -